current views are: 10

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:16

Ο τελευταίος δραματικός διάλογος πριν από την πτώση του Mirage 2000-5

Το «μαύρο κουτί» θα… φωτίσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας

Δημοσίευση 13:16’

Το «μαύρο κουτί» θα… φωτίσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας

Ο δραματικός διάλογος που είχαν ο Γιώργος Μπαλταδώρος με τον πιλότο του δεύτερου Mirage 2000-5 που είχε σηκωθεί για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο αποκαλύπτεται.

Τις τελευταίες κουβέντες του αδικοχαμένου πιλότου αποκαλύπτει ο χειριστής του δεύτερου Mirage 2000-5 που είχε σηκωθεί το πρωί της Πέμπτης από τη βάση στη Σκύρο για την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών.

Όταν ο πιλότος του δεύτερου Mirage επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης ήταν ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του Epsilon στη Σκύρο, ο πιλότος εξετάστηκε αμέσως από τον γιατρό της βάσης. Οι συνάδελφοί του, σοκαρισμένοι κι εκείνοι με τα όσα είχαν συμβεί, τον ρώτησαν τι έγινε. Τους αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω».

Αυτή ήταν η τελευταία τους συνομιλία πριν το Mirage 2000-5 που ηγείτο του σχηματισμού χαθεί για πάντα στα νερά του Αιγαίου.

Το «μαύρο κουτί» θα… φωτίσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του «μαύρου κουτιού» του Mirage 2000-5 που αναμένεται να φωτίσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Ομάδα δυτών «χτενίζει» το βυθό προκειμένου να εντοπίσει τον καταγραφέα πτήσης που αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της «βουτιάς θανάτου».

Ψαράς: Ξαφνικά χάθηκε ο ήχος του Mirage

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του ψαρά, Γιώργου Πανταζή.

Πρόκειται για τον ψαρά που βρισκόταν με το σκάφος του κοντά στο σημείο της της πτώσης του Mirage 2000-5.

Μιλώντας στο Epsilon εξήγησε πως του φάνηκε περίεργο το γεγονός πως ξαφνικά δεν άκουγε τον ήχο του μαχητικού.

Ακουγόταν να έρχεται από λίγα μίλια μακριά αλλά εξαιτίας του καιρού και της ομίχλης, δεν μπορούσε να δει.

«Από τον ήχο κατάλαβα ότι έπεσε το αεροπλάνο. Ο ήχος ακουγόταν από μακριά και ξαφνικά εξαφανίστηκε από τα αυτιά μου», είπε.

Μερικά λεπτά αργότερα, είδε το Super Puma να πετά στην περιοχή και ήταν εκείνος που έδωσε στο Λιμενικό το στίγμα για το σημείο που έπεσε το μαχητικό της Π.Α.

 


σχετικα αρθρα