current views are: 7

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση19:49

Έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο: Σε ποιές περιοχές θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Αρκετά έντονη ζέστη για την εποχή

Δημοσίευση 19:49’

Αρκετά έντονη ζέστη για την εποχή

Για ένα «καλοκαιρινό σαββατοκύριακο» και για «νέο επεισόδιο σκόνης» μας… προετοιμάζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Στην πρόγνωση του για τις επόμενες μέρες ο γνωστός μετεωρολόγος μας προϊδεάζει για την άνοδο της θερμοκρασίας αφού όπως γράφει ο «υδράργυρος θα βρεθεί σε τιμές πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή».

Σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα… φλερτάρει με τα 30άρια ενώ σε κάποιες όπως στην Κρήτη θα έχουμε έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του:

Σχεδόν καλοκαιρινό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μιας και ο υδράργυρος θα βρεθεί σε τιμές πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή. Θα υπάρξουν ειδικά περιοχές, στην δυτική Ελλάδα περισσότερο, που η ζέστη θα είναι αρκετά έντονη για το 2ο δεκαήμερο του Απρίλη.

Απουσία βροχοπτώσεων το Σάββατο και αρκετή ηλιοφάνεια

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν αραιές νεφώσεις ειδικά στα δυτικά και βόρεια το Σάββατο (και ενδεχομένως στην Κρήτη), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει μόνο η ηλιοφάνεια. Η σκόνη θα περιοριστεί κυρίως στο νότιο Αιγαίο, όπου ειδικά στην Κρήτη η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Το Σάββατο του «καλοκαιριού»

Όπως θα δείτε και από τον 1ο προγνωστικό χάρτη, οι τιμές του υδραργύρου θα θυμίσουν σχεδόν καλοκαιρινό μήνα αφού ειδικά στη δυτική Ελλάδα (από την Ήπειρο μέχρι και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο) θα αγγίξει τους 33°C! Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει σχετική ζέστη, με τον υδράργυρο τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά να φτάνει τους 30°C. καιρός

Κυριακή με αραιές νεφώσεις, λίγες ασθενείς βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη περαιτέρω μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια της Κυριακής, και μάλιστα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω των αρκετά υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης που θα αιωρείται πάνω από τον Ελλαδικό ουρανό.

Σε ότι αφορά στις βροχοπτώσεις, αναμένονται πολύ λίγα, τοπικού χαρακτήρα, εξασθενημένα και μικρής χρονικής διάρκειας φαινόμενα κυρίως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ίσως (ακόμη πιο μικρή πιθανότητα) από το βράδυ και σε λίγες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή με επίσης ανεβασμένες τιμές στον υδράργυρο

Όπως θα δείτε και στον 2ο προγνωστικό χάρτη, την Κυριακή υδράργυρος, παρ’ όλο που θα σημειώσει μια μικρή πτώση κυρίως από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυμανθεί σε τιμές υψηλότερες από την μέση τιμή για την εποχή.

Έτσι, για άλλη μια μέρα, στη δυτική Ελλάδα τα θερμόμετρα υπο σκιά θα αγγίξουν τους 32-33°C, καθιστώντας τις συνθήκες εξαιρετικά θερμές για το 2ο δεκαήμερο του Απρίλη. καιρός

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, παρ’ όλο που την Κυριακή θα παρουσιάσουν μια ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ τοπικά. Έτσι, τόσο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες όσο και οι εναέριες θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Από τη Δευτέρα έρχονται λίγες βροχές

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη (τουλάχιστον) αναμένονται τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς εντάσεως των βροχοπτώσεων που επαναλαμβάνω θα είναι τοπικού χαρακτήρα και όχι γενικευμένες.


σχετικα αρθρα