current views are: 10

16 Απριλίου 2018
Δημοσίευση14:51

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το γκρέμισμα του αγάλματος του Τρούμαν

Ρεπορτάζ του Reuters και του γαλλικού AFP αναπαράγονται σε όλο τον κόσμο

Δημοσίευση 14:51’

Ρεπορτάζ του Reuters και του γαλλικού AFP αναπαράγονται σε όλο τον κόσμο

Τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και AFP για την αντιπολεμική διαδήλωση στην Αθήνα, με κοινό τίτλο «Έλληνες κομμουνιστές προσπαθούν να αποκαθηλώσουν Άγαλμα του Τρούμαν», αναπαράγονται ευρέως σε ξένα μέσα τη Δευτέρα.

Και τα δύο πρακτορεία αναφέρουν ότι η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κόψουν το κεφάλι του αγάλματος και να το τραβήξουν με σχοινιά.

«Το άγαλμα είναι σύμβολο του ιμπεριαλισμού και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα» δηλώνει στο δημοσίευμα του Reuters ο Γιώργος Περρός του ΠΑΜΕ.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι το μπρούτζινο άγαλμα του Αμερικανού προέδρου της περιόδου 1945-1953, το οποίο δεν βρίσκεται μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος βανδαλισμού ενάντια σε αυτό που οι διαδηλωτές ονομάζουν αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

«Πολλοί πιστεύουν εξάλλου ότι η Ουάσινγκτον υποστήριξε τη στρατιωτική χούντα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από το 1967 έως το 1974, καθώς και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 έπειτα από σύντομο πραξικόπημα με τη στήριξη της Ελλάδας» γράφει το Reuters.

Τα ρεπορτάζ του Reuters και του γαλλικού πρακτορείου AFP αναδημοσιεύονται σε πληθώρα ξένων ΜΜΕ, ανάμεσά τους ο βρετανικός Independent, η Daily Mail, το ArabNews, το Sputnik και η ισραηλινή Haaretz.


σχετικα αρθρα