current views are: 10

17 Απριλίου 2018
Δημοσίευση05:03

Χ. Τσαγαλάς: Γιατί ύψωσα τις σημαίες στις βραχονησίδες

“Διάβασα ότι είμαστε χρυσαυγίτες. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα”

Δημοσίευση 05:03’

“Διάβασα ότι είμαστε χρυσαυγίτες. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα”

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς είναι ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες στα ανοικτά των Φούρνων.

«Μεγαλώσαμε στους Φούρνους, έχουμε περάσει όλα τα παιδικά μας χρόνο εκεί και ψαρεύαμε στα νησιά αυτά. Τις σημαίες τις υψώσαμε σε πέντε βραχονησίδες, στη μνήμη του Γ. Μπαλταδώρου. Ρίξαμε στεφάνι στη θάλασσα, καθώς πηγαίναμε στο Πρασονήσι, και μετά ανεβήκαμε στις βραχονησίδες και υψώσαμε τις ελληνικές σημαίες. Ξεκινήσαμε στις 11:00 το πρωί από τον Μικρό Ανθρωποφάγο, μετά πήγαμε στον Μεγάλο, μετά στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι και στο Πετροκάραβο, τελειώσαμε στις 4:00 το απόγευμα. Την επόμενη ξαναπήγα σε όλα τα νησιά για να δω μήπως είχαν πέσει από τον αέρα. Ήταν όλες πάνω» είπε σε δηλώσεις του στον Αnt1.

Ο Χ. Τσαγαλάς απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ανήκει σε κάποιο κομματικό χώρο. «Διάβασα ότι είμαστε χρυσαυγίτες. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα, δεν ψηφίζω καν. Με ενδιαφέρει μόνο η σημαία μας. Δεν έγινε ούτε για να προκαλέσω τους απέναντι, άσχετα, με το τι έχουν όλα αυτά τα χρόνια. Στους Τούρκους εύχομαι ειρήνη».

“Να πάμε εμείς στη θέση των δύο στρατιωτικών”

Ο Χ. Τσαγαλάς ευχήθηκε κουράγιο στις οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, που κρατούνται για 48η μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης. “Κουράγιο στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών μας. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, να πάμε εμείς και να επιστρέψουν τα δύο παιδιά”.

 


σχετικα αρθρα