current views are: 6

18 Απριλίου 2018
Δημοσίευση04:41

Ο Βιετναμέζος «μάγειρας», οι βίλες με τα δενδρύλλια και η κρυσταλλική κάνναβη

Ενοικίαζαν τις βίλες με ενοίκιο που ξεκινούσε από 750 ευρώ έως 1250 ευρώ, με μακροχρόνια μίσθωση, που μπορεί να έφτανε και τα δύο χρόνια

Δημοσίευση 04:41’

Ενοικίαζαν τις βίλες με ενοίκιο που ξεκινούσε από 750 ευρώ έως 1250 ευρώ, με μακροχρόνια μίσθωση, που μπορεί να έφτανε και τα δύο χρόνια

Υψηλής ποιότητας  κάνναβη, τύπου skang, που προωθούνταν σε άτομα της «καλή κοινωνίας» έναντι 5 και 8 χιλιάδων ευρώ το κιλό, καθώς και το πρώτο οργανωμένο εργαστήριο κρυσταλικής επεξεργασίας κάνναβης, εντόπισαν σε έξι πολυτελής βίλες αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών.

Σε συντονισμένες επιχειρήσεις συνέλαβαν 3 Έλληνες, 4 Βιετναμέζους, έναν Τσέχο και έναν Ολλανδό, μέλη του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν 2.936 δενδρύλια τα οποία καλλιεργούσαν την υδροπονική μέθοδο, καθώς επίσης και 45.570 ευρώ. Η δράση του είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το 2015 και η εκτιμώμενη αξία των πωλήσεών τους, ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας, που είχαν ευδιάκριτους ρόλους είχαν ενοικιάσει έξι βίλες, μία σε Εκάλη, δύο στον Διόνυσο και από μία σε Μαρκόπουλο, Νέα Πέραμο και στο Πόρτο Ράφτη. Ενοικίαζαν τις βίλες με ενοίκιο που ξεκινούσε από 750 ευρώ έως 1250 ευρώ, με μακροχρόνια μίσθωση, που μπορεί να έφτανε και τα δύο χρόνια, πληρώνοντας εφάπαξ το ποσό. Εντύπωση στους αστυνομικούς προκάλεσε ο εντοπισμός κρυσταλλικής κάνναβης, ή αλλιώς ice. Πρόκειται για ναρκωτικό ακριβότερο ακόμη και από την κοκαΐνη. Το γραμμάριο αξίζει 100 ευρώ, ενώ υπόκειται σε ειδική επεξεργασία με πάγο. Παράλληλα έφτιαχναν κάνναβη και σε πούδρα! 

Αρχηγικό μέλος της σπείρας ήταν ένας 36χρονος Έλληνας και ιθύνων νους, ένας 47χρονος Βιετναμέζος που τα στελέχη της δίωξης χαρακτηρίζουν γιατρό- γεωπόνο καθώς ήταν το άτομο που επέβλεπε και συντηρούσε όλες τις καλλιέργειες.  Είναι χαρακτηριστικό πως ο συγκεκριμένος άνδρας που μετέφερε τεχνογνωσία από τη χώρα του, ρύθμιζε ακόμη και την θερμοκρασία δωματίου που επικρατούσε μέσα στις βίλες για να είναι καλύτερη και πιο ακριβή η αξία της κάνναβης. Οι Έλληνες που συμμετείχαν στο κύκλωμα, δήλωναν άνεργοι και μάλιστα διέδιδαν πως αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Είναι ενδεικτικό πως ένας εξ’ αυτών, είχε προχωρήσει και σε διακανονισμό με την Εφορία!

Κάθε μέρα, εκτιμούν στελέχη της δίωξης ναρκωτικών πουλούσαν έως και 30 κιλά κάνναβης, εξασφαλίζοντας καθημερινά 150.000 ευρώ. Πελάτες τους ήταν άτομα που είχαν μεγάλη οικονομική άνεση που από την στιγμή που έγινε γνωστή η εξάρθρωση της σπείρας… εμφανίζονται ανήσυχοι, καθώς έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου να δουν οι αστυνομικοί το… πελατολόγιο της σπείρας, αλλά και τις διαδρομές του χρήματος για να διαπιστώσουν που…επένδυαν τα τεράστια ποσά που εξασφάλιζαν από την πώληση των ναρκωτικών.  

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις Βιετναμέζοι που συνελήφθησαν, είχαν έρθει στη χώρα μας αποκλειστικά για την κατασκευή και επίβλεψη των φυτειών, ενώ άγνωστο παραμένει πως έγινε η σύμπραξη Ελλήνων και αλλοδαπών.

Τα μέλη της σπείρας λάμβαναν σοβαρά μετρά προστασίας, καθώς με χρονοδιακόπτη έθεταν σε λειτουργία τον εξωτερικό και εσωτερικό φωτισμό των οικιών που ενοικίαζαν προκειμένου να φαίνεται στους γείτονες πως…υπήρχε ζωή στο σπίτι. Το ύψος των δενδρυλλίων σε όλες τις βίλες, ξεκινούσε από 10 εκατοστά και έφτανε έως και τα 2,5 μέτρα ύψος. Τα στελέχη της δίωξης ναρκωτικών επεσήμαναν πως τα μέλη του κυκλώματος διαπιστώθηκε πως εμπορεύονταν ναρκωτικά στην εγχώρια αγορά, αλλά δεν αποκλείουν να έστελναν και στο εξωτερικό, καθώς η κρυσταλλική κάνναβη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις βόρειες χώρες. 
 


σχετικα αρθρα