ΕΛΛΑΔΑ

Εξετάζουν καρέ-καρέ το βίντεο της επίθεσης του «Ρουβίκωνα» στη γαλλική πρεσβεία

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 10:26 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 10:45

Facebook Twitter Whatsapp

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έξω απο την πρεσβεία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, για να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα σε μπουκάλια που είχαν βάλει τις μπογιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καρέ - καρέ εξετάζεται το βίντεο της επίθεσης των μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» από στελέχη της Κρατικής ασφάλειας σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης κάποιων εκ των ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Γαλλικής πρεσβείας, με παλαιότερες επιθέσεις της οργάνωσης.

Στο βίντεο διάρκεια ενός λεπτού και 49 δευτερολέπτων, με πλάνα από τον «καμεραμάν» του Ρουβίκωνα αλλά και υλικό απο τον τρόπο που κάλυψαν τα ΜΜΕ την επίθεση, γίνεται ανεπιτυχής προσπάθεια αποδόμησης του τρόπου της επίθεσης. 

Στο βίντεο εμφανίζονται τα μέλη του Ρουβίκωνα να κινούνται πεζή, ενώ μεταδίδεται η πληροφορία πως τα μέλη της ομάδας έφτασαν με μοτοσυκλέτες. Παράλληλα, ακούγεται η φράση «σε απόσταση αναπνοής από τη βουλή» θέλοντας προφανώς να καταδείξουν τον... συντονισμένο ρόλο των ΜΜΕ στον τρόπο διαχείρισης της είδησης, προσπερνώντας το γεγονός πως η επίθεση έγινε εκ των πραγμάτων σε απόσταση αναπνοής απο το Ελληνικό κοινοβούλιο, οπότε οι δημοσιογράφοι μετέφεραν το αυτόνόητο. 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως διεθνοποιούν την δράση τους με το  βίντεο να «ντύνεται» με Γαλλική μουσική, στο ένα μέρος της και να συνοδεύεται με γαλλική λεζάντα. Ενδεχομένως με αυτό τον τρόπο να θέλουν να στείλουν μήνυμα συσπείρωσης σε ομοϊδεάτες τους στο εξωτερικό ή να ψάχνουν μιμητές ως προς τον τρόπο δράσης και σε άλλες χώρες. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έξω απο την πρεσβεία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, για να μην αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα σε μπουκάλια που είχαν βάλει τις μπογιές. Επίσης, ο «τροχονόμος» της οργάνωσης, είναι το άτομο που εμφανίζεται κάνει νεύμα στους διερχόμενους οδηγούς να σταματήσουν, προκειμένου οι σύντροφοί του να πραγματοποιήσουν  την επίθεση απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr