current views are: 6

30 Απριλίου 2018
Δημοσίευση19:32

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Δημοσίευση 19:32’

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς απευθύνουν τα συνδικάτα για αύριο, Τρίτη. Την ίδια στιγμή, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις. Στο γενικότερο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους όπως αναφέρουν, αγωνίζονται για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10:00 στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα, συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο με δικό τους κεντρικό σύνθημα «Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών – Νίκη στους λαούς».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων – πορειών, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συνιστά στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, τις ώρες των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα τρόλεϊ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στην απεργία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς συμμετέχουν με 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.


σχετικα αρθρα