ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη - Επικεφαλής εργοστασίου: «Θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας» μετά την πυρκαγιά

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2018, 09:43 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2018, 11:21

Facebook Twitter Whatsapp

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταγραφούν οι ζημίες στο εργοστάσιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε προληπτικά μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες προχώρησε χθες Τρίτη η αντιπεριφέρεια Ξάνθης κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών Sunlight στο Όλβιο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταγραφούν οι ζημιές. Παράλληλα, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, ενώ συνιστάται: αποφυγή με το εξωτερικό περιβάλλον, πλύσιμο, απομόνωση του εσωτερικού περιβάλλοντος, όχι αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η παραγωγική δραστηριότητα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της.

Η φωτιά κατέστρεψε το κεντρικό κτίριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και έκαψε ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά, πριν τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με την "Καθημερινή", η πυρκαγιά προήλθε πιθανόν από βραχυκύκλωμα σε φορτιστή μπαταρίας.

Σημειώνεται πως στο σημείο παραμένουν 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. 

Βίντεο μέσα από το εργοστάσιο 

Η απόφαση για τα σχολεία

H ανακοίνωση της εταιρίας:

"Η Διοίκηση της SUNLIGHT βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της περιοχής από την πρώτη στιγμή, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς.  

Η Διοίκηση της εταιρίας θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρη εκτίμηση της κατάστασης και των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά σε τμήμα του εργοστασίου, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή τους. Δεσμεύεται δε, ότι η παραγωγική δραστηριότητα  θα επανέλθει το συντομότερο δυνατόν για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης των ζημιών, θα διατηρηθούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας. 

Επιπλέον η εταιρία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένη Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική  εταιρεία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου, επιπρόσθετα των προληπτικών ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς.  

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι για το εργοστάσιό μας που με τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και εξάγει σε όλο τον κόσμο. 

Παρά το χθεσινό δυσάρεστο συμβάν θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα διατηρήσουμε ακέραιες όλες τις θέσεις εργασίας, θα αποκαταστήσουμε ταχύτατα τις ζημίες στο τμήμα του εργοστασίου που έχει πληγεί και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από πριν. 
Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά με τις τοπικές αρχές για οτιδήποτε χρειαστεί».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr