ΕΛΛΑΔΑ

Φρούριο η Μυτιλήνη ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα - Φορείς και κάτοικοι ετοιμάζουν θερμή... υποδοχή

από Επιμέλεια: Ιουλία Ράπτη - Δημοσίευση 2 Μαΐου 2018, 16:34 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2018, 16:28
Φρούριο η Μυτιλήνη ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα - Φορείς και κάτοικοι ετοιμάζουν θερμή... υποδοχή
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός πριν από τη Λέσβο θα επισκεφτεί τη Λήμνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συλλαλητήρια, απεργίες, κλειστά μαγαζιά, διμοιρίες των ΜΑΤ επί ποδός και… πολεμικά πλοία συνθέτουν την εικόνα της Μυτιλήνης ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο 14ο περιφερειακό συνέδριο.

Κάτοικοι και φορείς ετοιμάζουν θερμή «υποδοχή» στον πρωθυπουργό, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την έξαρση του προσφυγικού - μετά και το «καμπανάκι» του επικεφαλής της Frontex ότι τα χειρότερα… έπονται - όσο και για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο νησί.

Σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια. Εκτός από τις επτά διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν επιστρατευτεί, σύμφωνα με το lesvospost, πολεμικά πλοία αλλά και το περιπολικό σκάφος  «Γαύδος» έχουν ήδη αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Θυμίζουμε ότι το «Γαύδος», είναι το σκάφος που πρόσφατα εμβόλισε τουρκική ακταιωρός κοντά στα Ίμια.

Τη σημασία της επίσκεψης Τσίπρα στη Λέσβο ενισχύει και το γεγονός ότι μαζί του θα βρίσκεται σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός πριν από τη Λέσβο θα επισκεφτεί τη Λήμνο και τη 130 Αεροπορική Σμηναρχία Μάχης.

Το διήμερο συνέδριο θα ρίξει την αυλαία του με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην αυλή της γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το αυριανό πρόγραμμα το συνεδρίου

Αύριο, Πέμπτη, θα υπάρξουν συνεδρίες με τις παρακάτω θεματικές:

- Νησιωτικότητα: Ψηφιακή Πολιτική, Υποδομές και Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ομιλητές Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, γ.γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης

- Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης

Ομιλητές Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Φωτάκης

- Τουρισμός: Εργασιακές Σχέσεις και Αειφορία

Ομιλητές Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και γ.γ. Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης

- Ενεργειακή Πολιτική, Περιβαλλοντική Προστασία και Χωροταξία

Ομιλητές Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα.