current views are: 11

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:51

Ολόκληρο το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κάρολου και της Καμίλα στην Ελλάδα

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους 

Δημοσίευση 14:51’

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους 

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας Κάρολος και Καμίλα Πάρκερ από τις 9 έως τις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων και επισκέψεων σε Αθήνα και Κρήτη.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα 14.50.

Στην συνέχεια, θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και κατόπιν θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.  Ακολούθως, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20.30, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου, ο Πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οδό Φιλοθέης.

Στις 11.30 ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο όπου ο Πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.  Ακολούθως, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό – καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, στις 12.30 η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Η επίσκεψη στην Κρήτη

Την Παρασκευή 11 Μαΐου ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα μεταβούν την Κρήτη απ’ όπου και θα αναχωρήσουν για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης, περίπου στις 13.45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 14.30, θα μεταβούν στις  Άνω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο. Τέλος, πριν την αναχώρηση από τη χώρα μας, το Πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Ο παράνομος έρωτας, η «έκρηξη» της Ελισάβετ και ο γάμος

Η Καμίλα ήταν πια ο επίσημος αποδιοπομπαίος τράγος των Βρετανών, η πέτρα του σκανδάλου που ευθυνόταν για όλα στο παλάτι και κυρίως για τη γαμήλια δυστυχία της Νταϊάνα που θα την έφερνε στο χείλος του θανάτου.

Ο θάνατος της Νταϊάνα ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το παράνομο ζευγάρι να βγει στο φως. Ακόμα και ειδικούς στις δημόσιες σχέσεις προσέλαβε ο Κάρολος για να πείσει τη βρετανική κοινωνία για την καλή του.

Όσο για την βασίλισσα Ελισάβετ, για αρκετά χρόνια δεν ήθελε να ακούει ούτε το όνομα της αγαπημένης του μοναχογιού της, ωστόσοέναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι που στέρησε τη ζωή στην τέως σύζυγό του, ο Κάρολος εμφανίστηκε ενώπιον της μητέρας του και της ζήτησε να αποδεχθεί τη σχέση του με την Καμίλα, τη μόνη γυναίκα που είχε αγγίξει την ψυχή του.

Επιζητούσε επιτακτικά την άδειά της ώστε να αρχίσει να εμφανίζεται δημοσίως μαζί της, μόνο που η βασίλισσα, όπως μάθαμε ξανά, έγινε έξαλλη: «Δεν θέλω να ξαναμιλήσω γι’ αυτή την κακιά γυναίκα, δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί της!», είπε εξοργισμένη στον συντετριμμένο υιό της.

Με τα χρόνια όλοι βέβαια μαλάκωσαν, κι έτσι στις 9 Απριλίου 2005 το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Ο πρίγκιπας την είχε κάνει δούκισσα και πλέον δεν έκρυβε τη λατρεία του για κείνη.

Σήμερα η Καμίλα δεν φεύγει από το πλευρό του, θέλοντας λες να κερδίσουν πίσω όλο τον χαμένο χρόνο. Τον συνοδεύει στις βασιλικές του υποχρεώσεις, στα ταξίδια του, στο φιλανθρωπικό του έργο, παντού. Όσο για κείνη, είναι βασικός χορηγός στην Εθνική Εταιρία Οστεοπόρωσης.


σχετικα αρθρα