current views are: 7

4 Μαΐου 2018
Δημοσίευση08:16

Κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων: Συνταγογραφούσαν ακόμη και σε ασθενείς που είχαν πεθάνει!

Στις 21 οι συλλήψεις

Δημοσίευση 08:16’
αρθρο-newpost

Στις 21 οι συλλήψεις

Αποτροπιασμό προκαλεί ο τρόπος που δρούσε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων, με τις συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που συμμετείχαν σε αυτό να έχουν φθάσει τις 21.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλεύονταν ακόμη και νεκρούς καρκινοπαθείς, αποσπώντας τεράστια κέρδη.

Η καταγραφή του θανάτων αυτών των ασθενών πολλές φορές ήταν μια χρονοβόρος διαδικασία και τα μέλη του κυκλώματος φρόντιζαν σε αυτό το διάστημα να συνεχίζουν να συνταγογραφούν αντικαρκινικά φάρμακα υψηλού κόστους. Μόνο που οι ασθενείς είχαν πεθάνει και τα φάρμακα άλλαζαν… προορισμό.

Οι αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας εντόπισαν αντικαρκινικά φάρμακα σε αποθήκες, σε κουτιά έτοιμα προς αποστολή σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και σε ψυγεία σπιτιών.

Το κόστος των φαρμάκων ξεκινούσε απο τα 1.000 ευρώ και έφτανε τις 4.000, ενώ στο εξωτερικό όπου διοχετεύονταν η τιμή τους εκτινάσσονταν σε 4.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν τα φάρμακα με δύο τρόπους.

Στην πρώτη περίπτωση  οι γιατροί του ιδιωτικού νοσοκομείου συνταγογραφούσαν τα  φάρμακα σε «μαϊμού» καρκινοπαθείς και στη συνέχεια οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες του τα παρείχαν με νόμιμο τρόπο από τις δημόσιες φαρμακαποθήκες.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνταγογραφούσαν τρία σκευάσματα στους ασθενείς, αλλά τους έδιναν τα δύο χωρίς να το γνωρίζουν. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπεξαιρούσαν μικρές ποσότητες φαρμάκων που περίσσευαν τα επανασκεύαζαν και τα πουλούσαν μεμονωμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες που παρείχαν στο κύκλωμα τα σκευάσματα συνελήφθησαν στις 06:20 και 11:00 το πρωί της Πέμπτης αντιστοίχως. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης άνδρες της οικονομικής αστυνομίας έκαναν καταγραφή σκευασμάτων και ασθενών στα δύο νοσοκομεία. Άγνωστο παραμένει το διάστημα που γινόταν η κομπίνα, ενώ το κέρδος των μελών του κυκλώματος, υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.