current views are: 10

14 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:10

Τι κατέθεσαν η 19χρονη και η μητέρα της για το θάνατο του βρέφους στην Πετρούπολη

«Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα και πέταξα την σακούλα με το μωρό»

Δημοσίευση 14:10’

«Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα και πέταξα την σακούλα με το μωρό»

 «Γέννησα και έπλυνα το μωρό στον νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από την μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα…Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα την μαμά μου να μου φέρει και άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά το παιδί πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν…».

Αυτά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, στις προανακριτικές της απολογίες η 19χρονη γυναίκα από την Πετρούπολη, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε το παιδί της αμέσως μόλις το γέννησε πνίγοντας το με χαρτιά που έβαλε στο στόμα του αλλά και με ένα κομμάτι κορδόνι που τύλιξε στο λαιμό του.

Υπενθυμίζεται πως η σορός του παιδιού είχε βρεθεί στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου σε κάδο απορριμμάτων στη Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη, ενώ οι δυο γυναίκες- μάνα και κόρη- συνελήφθησαν πριν από λίγες ώρες και διώκονται πλέον για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία. Μάλιστα, οι κατηγορούμενες έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Πέμπτη.

Από την πλευρά της η μητέρα της 19χρονης κατέθεσε προανακριτικά: «Στα τέλη Φλεβάρη του 2018 η κόρη μου είπε πως πονάει η μέση της και εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί πίστευα πως είναι από την περίοδο που έχουν οι γυναίκες. Μετά από δυο ημέρες η κόρη μου ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι στο μπάνιο και εκεί μου είπε ότι έκανε μ@@@κία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τί να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μέσα στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα πως δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Πάλι δεν μου απαντούσε. Μετά είδα ξανά ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου , αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω. Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα την σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα την σακούλα, απλά την άφησα μέσα».

Επιπλέον, η 64χρονη υποστήριξε πως δεν είπε τίποτα σε κανέναν όλο αυτό το διάστημα γιατί φοβόνταν μήπως πάει φυλακή η κόρη της η ίδια. «Ρώτησα την κόρη μου γιατί έμεινε έγκυος, ποιος είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα… Μετά από δυο ημέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία και κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν», είπε χαρακτηριστικά στην προανακριτική της απολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder.gr


σχετικα αρθρα