current views are: 7

29 Μαΐου 2018
Δημοσίευση18:16

Η απολογία των γονέων στη Λέρο: Βιάζαμε τα παιδιά και σταματούσαμε όταν έκλαιγαν

 Τα ζευγάρι αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή

Δημοσίευση 18:16’

 Τα ζευγάρι αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της φρίκης που βίωναν τα τέσσερα παιδιά στη Λέρο από τους ίδιους τους γονείς, βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας αποτροπιασμό και σειρά ερωτημάτων.

Στην απολογία τους οι δυο κατηγορούμενοι περιέγραψαν την κτηνωδία που υπέβαλλαν τα δυο τους παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιο ευθαρσώς παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα.»

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι παρότι η στάση των γονιών αλλά και η εικόνα των παιδιών τα οποία κατά καιρούς είχαν φιλοξενηθεί είτε σε κοινωνικές υπηρεσίες και νοσοκομεία, είτε από συγγενείς, κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε μπει στην διαδικασία να ψάξει τι ακριβώς συνέβαινε με την οικογένεια. Το κουβάρι ωστόσο «έλυσε» η φυγή της 13χρονης από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Από τα τέσσερα παιδιά ο 27χρονος γιος δεν άντεξε τους ξυλοδαρμούς και έφυγε από το σπίτι, ενώ ο 24χρονος γιος με το 13,5 ετών κορίτσι κακοποιούνταν και σεξουαλικά. Ενώ αρκετό ξύλο φαίνεται πως είχε φάει από τους δυο γονείς και ο 8χρονος γιος τους.

Συνάδελφος του πατέρα αποκάλυψε «Πριν ένα χρόνο έζησα το παιδί στο ψυχιατρείο που το είχαν φέρει στο νοσοκομείο με ψυχολογικά. Στο νοσοκομείο δεν μιλούσε άσχημα αλλά προσπαθούσε να δείξει ό,τι το καλύτερο. Το παιδί ήταν φοβισμένο, ερχόταν η μητέρα μια φορά την ημέρα να δει τον γιο της και του έφερνε φαγητό έτοιμο αντί για μαγειρεμένο, φαινόταν και αυτή φοβισμένη μήπως και μιλήσει το παιδί. Αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι σκληροί απέναντι στα παιδιά τους. Τα χτυπούσαν και τους φέρονταν άσχημα. Όταν σχολούσε από την δουλειά του ο πατέρας και πήγαινε στο σπίτι ήταν φοβισμένα.»

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε το θέμα των φρικιαστικών καταγγελιών για κακοποίηση των 3 παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λέρο να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Κω. Οι γονείς συνελήφθησαν, ενώ ο πατέρας ομολόγησε, ύστερα από ολονύχτια ανάκριση. Ο 52χρονος και η 47χρονη γυναίκα του, φέρονται όχι μόνο να βίαζαν τα παιδιά τους, αλλά και να τα χτυπούσαν σε καθημερινή βάση.

Την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών αναμένεται να αναλάβει η θεία τους, ενώ ερευνάται ποιοι από τον περίγυρο της οικογένειας γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι και δεν είχαν καταγγείλει το περιστατικό.

 Τα ζευγάρι αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.


σχετικα αρθρα