ΕΛΛΑΔΑ

Με τις γραβάτες στα… οδοφράγματα

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2018, 11:47 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2018, 11:30
Με τις γραβάτες στα… οδοφράγματα
Facebook Twitter Whatsapp

Στα «κάγκελα» οι δικηγόροι για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου

«Κόκκινο πανί» αποτελεί πλέον για τους δικηγόρους της Αθήνας η σχεδιαζόμενη τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, την οποία πρόσφατα εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιτεθεί με κάθε θεμιτό μέσο το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου και διεξάγει για δεύτερη φορά στην τελευταία τετραετία δημοψήφισμα, προκειμένου τα μέλη του να ψηφίσουν αν τάσσονται υπέρ ή κατά της τριχοτόμησης.

Η επιχειρηματολογία των δικηγόρων κατά των σχεδίων του κ. Κοντονή είναι ανεξάντλητη, αλλά θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στην εξής φράση: «Η συζήτηση για ίδρυση νέων δικαστηρίων μπορεί να γίνει μόνο εφόσον προηγουμένως αποκατασταθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στα ήδη λειτουργούντα δικαστήρια».

Στο πνεύμα αυτό και έπειτα από ορυμαγδό ...πολεμικών ανακοινώσεων που αντήλλαξαν ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσός και ο υπουργός Δικαιοσύνης για το θέμα, αρχίζει για τους δικηγόρους εβδομάδα δημοψηφίσματος. Τα μέλη του ΔΣΑ παίρνουν θέση αν θέλουν ή όχι την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, προσερχόμενα στις κάλπες που θα στηθούν στα γραφεία του ΔΣΑ και στα δικαστήρια στις 5, 6, 7, 8 και 11 Ιουνίου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο lawandorder