ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Νέες αποκαλύψεις για το δράμα των παιδιών που τα κακοποιούσαν οι γονείς τους

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2018, 21:16 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2018, 22:13
Λέρος: Νέες αποκαλύψεις για το δράμα των παιδιών που τα κακοποιούσαν οι γονείς τους
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αρχές εξετάζουν τουλάχιστον άλλες πέντε υποθέσεις κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών στο νησί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο.

Πέραν των συγκλονιστικών αποκαλύψεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, οι αρχές εξετάζουν τουλάχιστον άλλες πέντε υποθέσεις κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών στο νησί.

Την εν λόγω πληροφορία αποκάλυψε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Λέρου, Βάσω Ευαγγέλου, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση της 14χρονης που είχε υποστεί απίστευτα βασανιστήρια από τους γονείς της.

Παράλληλα, η ίδια περιέγραψε στην εφημερίδα την κατάσταση στην οποία βρήκε τη 14χρονη. «Την Παρασκευή στις 25 Μαΐου, στις 9:20 το πρωί, οι γονείς ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν ψυχοφάρμακα για να τα δώσουν στην κόρη τους. Ισχυρίζονταν ότι το παιδί δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι τους έστειλε σε μένα η διευθύντρια του σχολείου. Τους ζήτησα να φέρουν το παιδί στο γραφείο μου. Όταν τους απείλησα ότι θα το επισκεφθώ η ίδια στο σπίτι, μου αποκάλυψαν ότι είναι έξω από το γραφείο μου, μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να περπατήσει. Τότε ανησύχησα, γιατί έβλεπα στο πρόσωπό τους την αγνία τους να κρύψουν κάτι» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Πήγα στο αυτοκίνητο και βρήκαν το παιδί ξαπλωμένο στο πίσω κάθισμα, σε πλήρη κατατονία. Είχε χάσει το χρώμα του και δυσκολευόταν να καταλάβει τι του λέω. Τους πίεσα να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λέγοντάς τους ότι αν δεν το έκαναν, θα καλούσα την Αστυνομία ή θα την πήγαινα εγώ χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όταν έφυγαν για το νοσοκομείο, ενημέρωσα τους γιατρούς και την Αστυνομία».


Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν την κακοποίηση του παιδιού και οι γονείς συνελήφθησαν πριν προλάβουν να φύγουν από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Λέρου, η μικρή όλο αυτό το διάστημα αρνούνταν – υπό το φόβο των γονιών της, που την περίμεναν πάντα έξω από το γραφείο – να της αποκαλύψει την κακοποίηση που υφίστατο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινωνική λειτουργός, η μητέρα του παιδιού έκρυβε την αλήθεια και προσπαθούσε να θολώσει τα νερά.

«Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γείτονες και αυτοί διέδιδαν ότι κακοποιούνταν τα παιδιά. Η 14χρονη δεν μου ανέφερε σε καμία από τις συναντήσεις μας ότι είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της σεξουαλικά. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για το παιδί. Δεν το χωράει το μυαλό μου όλο αυτό που συνέβη».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα η κοινωνική λειτουργός, κάποιοι στην τοπική κοινωνία έδειχναν να ξέρουν τα όσα τραβούσαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ακόμα και… κοινωνικές υπηρεσίες, κάτι που άλλωστε έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως αναφέρει λοιπόν, πριν από ένα χρόνο η 14χρονη πήρε τηλέφωνο στο «Χαμόγελο του παιδιού» και κατήγγειλε ανώνυμα τους γονείς της, το οποίο απευθύνθηκε αμεσως στην Εισαγγελία. Μετά από δύο μέρες η υπηρεσία δέχθηκε κι άλλο τηλεφώνημα που κατήγγειλε τα ίδια, από την θεία των παιδιών.