current views are: 9

4 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση04:59

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει τη ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια – 1.920 εκθέτες από 92 χώρες

Στις 6 το απόγευμα

Δημοσίευση 04:59’

Στις 6 το απόγευμα

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, εγκαινιάζεται, στις 6 το απόγευμα, στο εκθεσιακό κέντρο metropolitan expo στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ναυτιλιακή έκθεση των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ.

«Η ελληνική εμπορική ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, προσφέροντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη θάλασσα και στην ξηρά» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την έκθεση των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, ο οποίος την Παρασκευή 6 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, έχει αναφέρει ότι η έκθεση των Ποσειδωνίων αναδεικνύει, τον δυναμισμό και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ευημερία της χώρας μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου.

Η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, εκτιμάται ότι αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των Ποσειδωνίων Θοδωρής Βώκος.

Συνολικά, 1.920 εκθέτες από 92 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη φετινή έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.


σχετικα αρθρα