ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή των συγγενών του Λ. Κανελλόπουλου κατά πρώην στελεχών της Unicef

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2018, 16:12 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2018, 16:48
Αγωγή των συγγενών του Λ. Κανελλόπουλου κατά πρώην στελεχών της Unicef
Facebook Twitter Whatsapp

Οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου αναφέρουν πως οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου, «προέβησαν σε έναν «αγώνα» σπίλωσης της μνήμης» του εκλιπόντος

Αγωγή αποζημίωσης κατέθεσαν στα αστικά δικαστήρια η Δάφνη χήρα Λάμπρου Κανελλόπουλου και ο γιος του Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατά της Σοφίας Τζιτζίκου, πρώην προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και της Αγγελικής Δάμου, πρώην οικονομικής διευθύντριας για την προσβολή της μνήμης του εκλιπόντος συγγενικού τους προσώπου.

Με την αγωγή τους, οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών τον Σεπτέμβριο του 2015 επιχειρούν όπως επισημαίνουν να αποκαταστήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος, ο οποίος είχε μια «λαμπρή και άμεμπτη πορεία ζωής» και μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου αναφέρουν πως οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου, «προέβησαν σε έναν «αγώνα» σπίλωσης της μνήμης» του εκπλιπόντος, καθώς «περί τα τέλη Απριλίου 2018, κατόπιν των ψευδών, συκοφαντικών και δυσφημιστικών τους καταγγελιών ο γραπτός και ηλεκτρονικός Τύπος κατακλύστηκε από δημοσιεύματα, στα οποία ο εκλιπών Λάμπρος Κανελλόπουλος, εμφανίζεται να εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για να ικανοποιήσει, δήθεν, προσωπικούς, οικονομικούς και άλλους ιδιοτελείς και ελλιπούς ηθικής σκοπούς σε βάρος του Οργανισμού της UNICEF».

Διαβάστε περισσότερα στο law&order.gr