current views are: 6

13 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση07:38

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκλέγει πρύτανη

Δεύτερος γύρος εκλογών στο ΠΑΜΑΚ

Δημοσίευση 07:38’

Δεύτερος γύρος εκλογών στο ΠΑΜΑΚ

Στον δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών, σήμερα, θα αναδειχθεί o νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς ουδείς από τους τρεις υποψηφίους συγκέντρωσε το 50+1% των ψήφων.

Ο νυν αντιπρύτανης, καθηγητής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Στυλιανός Κατρανίδης, που αναμετρώνται σήμερα στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία, είχαν στον πρώτο γύρο μόλις μία ψήφο διαφορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, από τη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη, στην οποία εκτός από τους δύο προκριθέντες μετείχε ως υποψήφιος και ο καθηγητής Λάζαρος Τριάρχου, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Στυλιανός Κατρανίδης 96 ψήφοι (ποσοστό 43,84%), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος 95 ψήφοι (ποσοστό 43,38%) και Λάζαρος Τριάρχου 28 ψήφοι (ποσοστό 12,78%).

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τους αντιπρυτάνεις, η οποία έγινε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, εκλέχθηκαν οι τρεις πρώτοι από τους τέσσερεις συνολικά υποψηφίους. Αντιπρυτάνεις εκλέχθηκαν η καθηγήτρια Ευγενία Αλεξανδροπούλου (63 ψήφοι) και οι καθηγητές Δημήτριος Κυρκιλής (56 ψήφοι) και Δημήτριος Χανδράκης (48 ψήφοι).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ψηφοφορία ξεκίνησε σήμερα στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το βράδυ.


σχετικα αρθρα