current views are: 7

15 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση05:43

Γ. Καμίνης στο Newpost: Η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε τις οχλήσεις τόσο προς τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και προς τον υπουργό Υγείας, ακόμη και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, οι οποίες ωστόσο όπως σχολίασε δεν είχαν ανταπόκριση

Δημοσίευση 05:43’

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε τις οχλήσεις τόσο προς τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και προς τον υπουργό Υγείας, ακόμη και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, οι οποίες ωστόσο όπως σχολίασε δεν είχαν ανταπόκριση

Πόσο ασφαλής πόλη είναι η Αθήνα τόσο για τους πολίτες όσο και τους τουρίστες που την επισκέπτονται;

Ίσως ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει  είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μιλώντας στο Newpost.gr υποστήριξε ότι «φυσικά και είναι ασφαλής προορισμός γεγονός που φανερώνουν και οι αριθμοί για την εγκληματικότητα, ωστόσο υπάρχουν περιοχές που ανθεί η παραβατικότητα, αλλά δεν είναι μια παραβατικότητα που μπορεί να έχει “θύμα” τον τουρίστα».

Στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Τύπο για την παρουσίαση της νέας ψηφιακής καµπάνιας προβολής της Αθήνας στο εξωτερικό, το Newpost ρώτησε τον κ. Καμίνη και για την «έκρυθμη» κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως λόγω της διακίνησης ναρκωτικών και μιας σειράς άλλων παραβάσεων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε τις οχλήσεις τόσο προς τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και προς τον υπουργό Υγείας, ακόμη και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, οι οποίες ωστόσο όπως σχολίασε δεν είχαν ανταπόκριση. «Έχω επανειλημμένως στραφεί εναντίον του κ. Τόσκα γιατί είναι ένα θέμα καθαρά δίωξης το έγκλημα και η διακίνηση ναρκωτικών. Έχω στείλει επιστολή στον κ. Ξανθό λέγοντας του ότι έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε χώρους εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, διασφαλίζοντας σε αυτούς τους ανθρώπους ότι θα πάνε σε αυτούς τους χώρους και θα κάνουν χρήση σε αξιοπρεπείς συνθήκες και παράλληλα εκεί θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα τους κατευθύνει για το πώς θα ξεπεράσουν σταδιακά το πρόβλημα τους».

«Γενικά η εγκληματικότητα είναι ένα πρόβλημα και αυτό που πρέπει να κάνει ο Δήμος από την πλευρά του είναι να βρίσκεται συνέχεια στο πλάι των πολιτών με όποιον τόπο μπορεί» σημείωσε ο κ. Καμίνης, καταλήγοντας ωστόσο ότι από μόνος του ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να βρει λύση για ένα πρόβλημα που «έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής».


σχετικα αρθρα