current views are: 10

26 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση16:05

Εργαζόμενος στο Δήμο Κρωπίας πέθανε από τσίμπημα σφήκας

Τριάντα νεκροί στην καθαριότητα μέσα σε 2,5 χρόνια

Δημοσίευση 16:05’

Τριάντα νεκροί στην καθαριότητα μέσα σε 2,5 χρόνια

Νεκρός από τσίμπημα σφήκας έπεσε ένας 45χρονος εργαζόμενος της καθαριότητας στον δήμο Κρωπίας την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη αλλεργικό σοκ, γεγονός που απέβη μοιραίο για τον ίδιο. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, ωστόσο ο εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Για το τραγικό περιστατικό καθώς και τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων καθαριότητας μίλησε στο Newpost.gr, ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς ο οποίος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, ατυχήματα δυστυχώς  συμβαίνουν στους δήμους καθημερινά» αναφέρει ο κ Κωνσταντάς.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 30 μέσα σε 2,5 χρόνια 

Ταυτόχρονα ο κ. Κωνσταντάς έκανε λόγο δεκάδες δυστυχήματα με θύματα εργαζόμενους στους Δήμους, καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 30 μέσα σε 2,5 χρόνια ενώ τα περιστατικά εργατικών ατυχημάτων ανέρχονται στα 26 .

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι η έλλειψη ασφάλειας, και προσωπικού, δυστυχώς στις περισσότερες εκ των περιπτώσεων δεν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας από τους δήμους γεγονός που αποδεικνύουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα εργατικών ατυχημάτων» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ για να προσθέσει ότι το κύριο αίτημα τους είναι οι προσλήψεις προσωπικού, λήψη μέτρων ασφαλείας καθώς και προληπτικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι το προηγούμενο διάστημα ακόμη δυο εργαζόμενοι στον χώρο της καθαριότητας έχασαν τη ζωή τους στο νησί της Τήνου όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα.

 


σχετικα αρθρα