current views are: 5

29 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση14:11

Εργαζόμενοι ΕΟΠΠΕΠ: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός για το «οργανωμένο έγκλημα»

Η διοίκηση «διασύρει στο πανελλήνιο για πολλοστή φορά έναν οργανισμό δημοσίου συμφέροντος», τονίζουν.

Δημοσίευση 14:11’

Η διοίκηση «διασύρει στο πανελλήνιο για πολλοστή φορά έναν οργανισμό δημοσίου συμφέροντος», τονίζουν.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να σταματήσει «το «οργανωμένο έγκλημα» που γίνεται στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κατά του Οργανισμού και των εργαζομένων του», ζητά το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.

Το ΔΣ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ γιατί όπως υποστηρίζουν «διασύρει στο πανελλήνιο για πολλοστή φορά έναν οργανισμό δημοσίου συμφέροντος σπιλώνοντας εργαζόμενους και προηγούμενες διοικήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ:

«Ολοκληρώθηκε η Α’ πράξη της παρωδίας της δήθεν διοικητικής αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΠΕΠ – Έργα και ημέρες της Διευθύνουσας Ελένης Γιαννακοπούλου.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ με περισσή σπουδή και χωρίς αισχύνη έσπευσε να διασύρει στο πανελλήνιο για πολλοστή φορά έναν οργανισμό δημοσίου συμφέροντος σπιλώνοντας εργαζόμενους και προηγούμενες διοικήσεις!

Είναι εδώ και αρκετό διάστημα η προσφιλής και αναμφισβήτητα πρωτοφανής μέθοδος διοίκησης και εξυγίανσης του ΕΟΠΠΕΠ με θιασώτες τον Προέδρο καθ. Βασίλη Δαγδιλέλη, τη «Διευθύνουσα Σύμβουλο» κ. Ελένη Γιαννακοπούλου και μερικών, προσκείμενων στον Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη, μελών του ΔΣ που δίνουν μεθοδικά και σταθερά τις χαριστικές βολές στον Οργανισμό και στους εργαζόμενους.

Με πλήθος υποκινουμένων δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο «διαφημίζουν» συστηματικά το καταστροφικό τους έργο εναντίον των εργαζομένων και ενός οργανισμού που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζουν και να ενισχύουν, όπως θα ανέμενε κανείς στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης.

Τα τελευταία μάλιστα δημοσιεύματα που διέρρευσε η Διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ μιλούν για επίορκους εργαζόμενους που κατηγορούνται για απιστία κατ’ εξακολούθηση, για « golden boys» που δεν λογαριάζουν μνημόνια και δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα και για δήθεν ανασυγκρότηση του οργανισμού με επιλογή και τοποθέτηση νέων

Προϊσταμένων των Διευθύνσεών του «για πρώτη φορά με αντικειμενικά κριτήρια και σαφείς διαδικασίες».

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τα έργα και ημέρες της Διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ ένα χρόνο μετά την παράτυπη τοποθέτηση της «Διευθύνουσας» κ. Γιαννακοπούλου;

Στον Οργανισμό έχουν επιβληθεί πρόστιμα και συστάσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για ζητήματα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά της τωρινής Διοίκησης. Το τελευταίο πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ επιβλήθηκε για μη νόμιμη χορήγηση κανονικής αδείας έτους 2017 με ευθύνη και εισήγηση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Ποιος λοιπόν κατασπαταλά παρανομώντας το δημόσιο χρήμα;

Η σημερινή Διοίκηση ελέγχεται από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Συνήγορο του Πολίτη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα για θέματα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, κατάχρησης διευθυντικού δικαιώματος και διακριτικής μεταχείρισης,

κατόπιν καταγγελιών εργαζομένων. Η αλήθεια έχει λάμψει ήδη σε σχετικά πορίσματα που είναι σε γνώση της Διοίκησης .

Πολλοί εργαζόμενοι βιώνουν εδώ και ένα χρόνο καθημερινό εργασιακό εκφοβισμό από την «Διευθύνουσα Σύμβουλο» με απίστευτα περιστατικά που οδήγησαν συναδέλφους ακόμα και στο νοσοκομείο.

Το 20% των εργαζόμενων παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό,( συνάδελφοι που έχουν στοχοποιηθεί από τη Διοίκηση ή βρίσκονται σε δικαστική διένεξη με τη Διευθύνουσα), από το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ με εισήγηση της Διευθύνουσας κας Γιαννακοπούλου για δήθεν πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Η Διευθύνουσα Γιαννακοπούλου έφτασε στο σημείο να παραπέμψει στο πειθαρχικό εργαζόμενους ακόμα και για παραβάσεις που η ίδια αποδεδειγμένα ευθύνεται όπως η μη ορθή χορήγηση κανονικής άδειας.

Με “μεθοδευμένα” από τη σημερινή Διοίκηση πορίσματα ελεγκτών, εργαζόμενοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος επειδή απλά εφάρμοσαν, ως όφειλαν, αποφάσεις που έλαβαν οι εκάστοτε Διοικήσεις του Οργανισμού αλλά και ο ίδιος ο καθ. Δαγδιλέλης ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, για την κατάταξη του προσωπικού και την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στον ΕΟΠΠΕΠ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές στη Δημόσια Διοίκηση. Ευθύνη έχουν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι για τις ληφθείσες αποφάσεις της Διοίκησης και όχι η ίδια η Διοίκηση. Αυτή είναι η βάση των κατηγοριών που εξαπολύει εναντίον των εργαζομένων η Διευθύνουσα κ. Γιαννακοπούλου και οι λοιποί υποστηρικτές της.

Η σημερινή Διοίκηση εφαρμόζοντας παράνομα τη σχετική νομοθεσία για την κατάταξη του προσωπικού και την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο προέβη σε  κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και σε μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που ξεπερνούν το 50% αγνοώντας ακόμα και ανάλογες δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου που επιβάλλουν το αντίθετο και όπως ορθά εφαρμόζονται σε άλλους φορείς.

Η σημερινή Διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ με ευθύνη της Διευθύνουσας κ. Γιαννακοπούλου έχει σπείρει τη διχόνοια στο προσωπικό και έχει διαλύσει όλες τις διοικητικές δομές και διαδικασίες.

Ακόμα και νευραλγικές διαδικασίες του Οργανισμού όπως η έκδοση μισθοδοσίας, έχουν ανατεθεί σε «υμετέρους» εξωτερικούς αναδόχους. Αυτός είναι ο λειτουργικός εξορθολογισμός που προωθεί η σημερινή Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Τέλος η σημερινή Διοίκηση κυριολεκτικά στην εκπνοή της θητείας της έσπευσε να ολοκληρώσει τον ορισμό νέων Διευθυντών του Οργανισμού. Με διατάξεις στον Κανονισμό Λειτουργίας που εξασφάλιζαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και έχοντας επι ένα χρόνο προβεί σε υποβιβασμό υπαλλήλων από θέσεις ευθύνης και σε απαξίωση των επι σειρά ετών Διευθυντών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., «έστησε» μια φαινομενικά «διαφανή και αξιοκρατική» διαδικασία, η οποία όμως βρίθει διοικητικών παρατυπιών, ακόμα και κατά παραβίαση του Κανονισμού που η ίδια επικαλείται, και που υποδηλώνουν την ακυρότητα της διαδικασίας και των συνακόλουθων ληφθεισών αποφάσεων.

Η σημερινή Διοίκηση με θρασύτητα και αναίδεια εγκαλεί δημόσια όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις για τις επιλογές τους και διασύρει τα στελέχη που στήριξαν αγόγγυστα την επι χρόνια αποτελεσματική λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Επίσης η σημερινή Διοίκηση είναι η μόνη, από την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., που έχει προβεί σε αντισυμβατική βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων, εκδιώκοντας τους χωρίς καμία αξιολογική διαδικασία από τις θέσεις ευθύνης παραβιάζοντας τις συμβάσεις εργασίας τους.

Για όλα τα παραπάνω θέματα έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη καθώς επίσης και για τη νομιμότητα των αποφάσεων της σημερινής Διοίκησης με ηθική αυτουργό και πρωτεργάτη τη Διευθύνουσα κ.Γιαννακοπούλου η οποία τοποθετήθηκε στη θέση της παράτυπα, οι πράξεις της έχουν προκαλέσει τη παρέμβαση εισαγγελέων και την παραπομπή της με τον αντιρατσιστικό νόμο και ενώ η θητεία της σήμερα έχει λήξει τυπικά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο .

Επί ένα χρόνο κατηγορούμαστε για «ψευδείς και απελπισμένες ειδήσεις» και μας λοιδορούν με τη γνωστή ατάκα ότι «όλα γίνονται από εμπάθεια» στο πρόσωπο της «τρελής συριζαίας» Διευθύνουσας κ. Γιαννακοπούλου με σκοπό «να συνεχιστεί το πάρτυ» και «να εμποδιστεί το έργο της εξυγίανσης» του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Δεν κρύβεται πλέον ότι η σημερινή Διοίκηση και η κ. Γιαννακοπούλου δεν εξυγιαίνει ούτε ανασυγκροτεί τον Οργανισμό, τον διαλύει… προφανώς εξυπηρετώντας συμφέροντα που δεν θέλουν τη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ως ρυθμιστή της αγοράς της πιστοποίησης προσόντων και της δια βίου μάθησης.

Εξάλλου οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα, με σταδιακή απομείωση των αρμοδιοτήτων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και σχεδόν εξάντληση των οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων, το αποδεικνύει.

Η ποινικοποίηση της εργασίας μας και η καταστροφή του εργασιακού μας μέλλοντος σε βάρος των οικογενειών μας δεν θα περάσει!

Καλούμε δημόσια τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να παρέμβουν και να σταματήσουν το «οργανωμένο έγκλημα» που γίνεται στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κατά του Οργανισμού και των εργαζομένων του».


σχετικα αρθρα