current views are: 10

29 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση12:05

ΓΣΕΕ: Ζητά οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα

“Τα πρόχειρα καταλύματα δεν καλύπτουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους”

Δημοσίευση 12:05’

“Τα πρόχειρα καταλύματα δεν καλύπτουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους”

Tην άμεση χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, για τους πυρόπληκτους εργάτες γης στην Νέα Μανωλάδα ζητά μ’ επιστολή της στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου η ΓΣΕΕ. 

Όπως τονίζει τα πρόχειρα καταλύματα δεν καλύπτουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους ιδίως και μετά τις πρόσφατες δυνατές βροχοπτώσεις, ενώ επαναλαμβάνει και το αίτημά της για την άμεση σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας ώστε να συζητηθούν οι όροι εργασίας και ο τρόπος ελέγχου της εργασίας στον αγροτικό τομέα.

Ειδικότερα, στην επιστολή η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για αδυναμία ελέγχων από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, που επιτείνουν την εργοδοτική παραβατικότητα και αυθαιρεσία στην εκμετάλλευση της εργασίας στον αγροτικό τομέα, κυρίως αλλοδαπών εργατών, με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους αμοιβής και εργασίας, έλλειψη συνθηκών υγείας και ασφάλειας, απάνθρωπες συνθήκες ενδιαίτησης.

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ τονίζει πως η Πολιτεία επιβάλλεται να χορηγήσει έκτακτη κοινωνική παροχή σε όσους εργάτες γης υπέστησαν τις συνέπειες της πυρκαγιάς.

«Η επιχορήγηση αυτή επιβάλλεται να γίνει άμεσα με την καταγραφή των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς διαμονής τους στη χώρα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν αυτόνομα στις βασικές ανάγκες ενδιαίτησής τους, χωρίς να εκτίθενται εκ νέου σε εξαρτήσεις από τρίτους, εργοδότες ή μη».


σχετικα αρθρα