current views are: 11

23 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση14:12

Τρεις γυναίκες και ένα αγόρι περισυλλέχθηκαν νεκροί από το Λιμενικό στην Αρτέμιδα – Πάνω από 150 οι τραυματίες

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 16 παιδιά.

Δημοσίευση 14:12’

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 16 παιδιά.

Για την παραλαβή και δεύτερης απανθρακωμένης σορού κλήθηκε το ΕΚΑΒ, αυτή την φορα στον οικισμό Μάτι, όπως επιβεβαίωσε στο Newpost.gr ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος. Νωρίτερα είχε ενημερώσει για τη διακομιδή νεκρού από τον οικισμό του Νέου Βουτζά. 

Σύμφωνα με τον Ant1, στον Νέο Βουτζά εντοπίστηκαν ακόμα δύο νεκροί, ανάμεσά τους μια ηλικιωμένη.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πως τα σκάφη έβγαλαν στο λιμάνι της Ραφήνας ακόμη οκτώ σορούς, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε γνωστό και επίσημα πως οι νεκροί είναι πάνω από 20 και οι τραυματίες ξεπερνάνε τους 150, ενώ 16 παιδιά έχουν τραυματιστεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα.

Στις 04:00 τα ξημερώματα έγινε γνωστό πως η φρεγάτα “Έλλη”  εντόπισε και ανέσυρε τέσσερις ανθρώπους νεκρούς. Τρεις γυναίκες και ένα αγόρι είχαν χάσει τη ζωή τους και βρέθηκαν στο θαλάσσιο χώρο δύο μιλίων ανοιχτά της Αρτέμιδας. Επίσης ένα ανήλικο αγόρι και μία γυναίκα βρέθηκαν ευτυχώς σώοι στην ίδια περιοχή από το Λιμενικό.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, ανατολικά της Πεντέλης, καίει αυτή την ώρα σπίτια στον Άγιο Ανδρέα.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, πολλά σπίτια στο Μάτι καταστράφηκαν και τμήμα του Νέου Βουτζά εκκενώθηκε. Δεκάδες κάτοικοι που υπέστησαν εγκαύματα μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Το Αρματαγωγό «Ικαρία» και η φρεγάτα «Έλλη» προσέγγισαν την παραλία Μαραθώνα, στο ύψος του Ζούμπερι, για να παραλάβουν εγκλωβισμένους κατοίκους.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνήτης του διερχόμενου σκάφους Super Runner, το πλοίο παρέλαβε κατοίκους που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Συνολικά 621 παιδιά μεταφέρθηκαν στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, από τα οποία τα 150 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γκάζι. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.


σχετικα αρθρα