current views are: 6

16 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση16:48

«Μην παρακαλέσετε κανέναν» είχε πει ο Μητρετώδης στην οικογένειά του

Ο νεαρός ανθυπολοχαγός προτίμησε να παραμείνει στη φυλακή παρά να ζητήσει χάρες

Δημοσίευση 16:48’

Ο νεαρός ανθυπολοχαγός προτίμησε να παραμείνει στη φυλακή παρά να ζητήσει χάρες

Όταν όλοι μιλούσαν για τη δύναμη και το ηθικό του, με αφορμή την εικόνα του σε μία από τις μεταγωγές του στα δικαστήρια Αδριανούπολης, αυτός είχε μιλήσει με τη δύναμη του αξιωματικού.

Απαίτηση, η οποία αρμόζει σε αξιωματικό του ελληνικού στρατού, είχε από τη μητέρα του ο Άγγελος Μητρετώδης. Ο ανθυπολοχαγός ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε για 5,5 μήνες στις Τουρκικές φυλακές, από τις πρώτες μέρες που τα πράγματα είχαν πάρει άσχημη τροπή και όλα έδειχναν ότι η κράτησή του με τον Δημήτρη Κούκλατζη θα ήταν ίσως και πολύμηνη, ζήτησε από την μητέρα του να μην παρακαλέσει κανέναν και με κανέναν τρόπο για την αποφυλάκισή του.

Με δύναμη ψυχής, ο νεαρός ανθυπολοχαγός στάθηκε στο ύψος του και προτίμησε να παραμείνει για άγνωστο χρονικό διάστημα στη φυλακή παρά να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη όχι μόνο σεβάστηκε την επιθυμία του γιου της, αλλά επέμεινε σ” αυτή μέχρι τέλους.

Το thraki Νεα, έμαθε για την απαίτηση του νεαρού ανθυπολοχαγού, όταν πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής συναντήθηκε με τις δύο οικογένειες στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις δύο μητέρες να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ.

Η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. «Ο γιος μου μου είπε να μην παρακαλέσω κανέναν» είπε και η συζήτηση έκλεισε.

Πηγή: Thrakinea.gr
 


σχετικα αρθρα