current views are: 5

26 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση12:43

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Ύδρα – Στέλνουν γεννήτριες και υδροφόρες στο νησί

Υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί για το πρόβλημα υδροδότησης.

 

Δημοσίευση 12:43’

Υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί για το πρόβλημα υδροδότησης.

 

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Ύδρα, που βυθίστηκε στο σκοτάδι από τα ξημερώματα της Κυριακής. Η ΔΕΗ αποστέλλει στο νησί δύο μεγάλες γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, έστω προσωρινά, από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ καταφθάνουν και υδροφόρες με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής, η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε ότι έχει εισηγηθεί να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το βράδυ της Κυριακής υπήρξαν διαπληκτισμοί στο Λιμάνι της Ύδρας καθώς πολλοί τουρίστες επιθυμούσαν να επισπεύσουν την αναχώρησή τους από το νησί, αλλά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 

Όπως αναφέρει το fonitisydras.com το πρόβλημα ηλεκτροδότησης οφείλεται, βάσει πληροφοριών, σε βλάβη στην περιοχή Θερμησίων Αργολίδας.

Παράλληλα, προβλήματα παρατηρούνται και στην υδροδότηση του νησιού, καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται τα αντλιοστάσια. Για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής καταπλέει τις επόμενες ώρες η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, από την Κυριακή οι καταστηματάρχες έχουν ζητήσει να σταλούν ψυγεία καθώς τα τρόφιμα έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται, ενώ όπως έλεγαν ετοιμάζουν να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις.

Η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ

Σε σχέση με τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου  από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας».

Ακόμα, τονίζει πως έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: 

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης της Ύδρας

Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου  από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.


σχετικα αρθρα