ΕΛΛΑΔΑ

Ύδρα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση - Μέχρι το απόγευμα θα επανέλθει και η υδροδότηση

Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2018, 15:53 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2018, 18:04
Ύδρα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση - Μέχρι το απόγευμα θα επανέλθει και η υδροδότηση
Facebook Twitter Whatsapp

Υποθαλάσσια η βλάβη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα, η οποία από τα ξημερώματα της Κυριακής είχε βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού που μίλησε στο Newpost, μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχει επανέλθει και η υδροδότηση.

Νωρίτερα στο νησί τοποθετήθηκαν τρεις γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος οι τρεις γεννήτριες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και η υδροδότηση της Ύδρας.

Σε απόγνωση κάτοικοι και επιχειρηματίες

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων και των επαγγελματιών στην Ύδρα εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε το πολύωρο μπλακ άουτ. Την ίδια ώρα, τουρίστες που έκαναν διακοπές στο νησί αναζητούν από χθες κάθε τρόπο, προκειμένου να φύγουν, με τα εισιτήρια σε πολλές περιπτώσεις να μην επαρκούν.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι περιγράφουν στο newpost.gr τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει το νησί, ενώ στρέφουν τα πυρά τους και κατά του δημάρχου.

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Λητώ» η Ύδρα ήταν ανοχύρωτη. «Δεν είχαμε καθόλου ηλεκτρικό και νερό το αποτέλεσμα ήταν οι πελάτες του ξενοδοχείου -που ήταν γεμάτο - να είναι σε απόγνωση. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τον Δήμαρχο, που όφειλε να κάνει δύο πράγματα: Να ενημερώσει επιχειρηματίες και πελάτες, να δώσει κάποια εξήγηση για να κερδίσει υπομονή, γιατί όταν δεν έχεις πληροφόρηση δεν έχεις υπομονή. Όχι να φεύγουν ομαδικά από την Ύδρα και αφού δεν βρίσκουν εισιτήρια να υπάρχουν εντάσεις».

Στο δεύτερο που στάθηκε ο κ. Σοφιανός είναι ότι στο εργοστάσιο αφαλάτωσης δεν υπάρχει γεννήτρια. «Είναι το κυριότερο που θα έπρεπε να έχει φροντίσει ο δήμαρχος, να υπάρχει γεννήτρια, γιατί τότε στο νησί θα υπήρχε νερό. Αν είχαμε νερό θα ήταν πολύ καλύτερη κατάσταση και η ψυχολογία του κόσμου».

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά κάθε υπευθύνου για διαφυγόντα κέρδη. «Έχω αρκετές ακυρώσεις. Τα διαφυγόντα κέρδη είναι πολλές χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα διεκδικήσουμε ως επιχείρηση».

Για μεγάλη αναστάτωση, αφού υπάρχει πρόβλημα ακόμα και σε θέματα προσωπικής υγιεινής πλέον, κάνει λόγο στο newpost.gr ο κάτοικος του νησιού κ. Γιώργος Μουνδρέας.

«Ρεύμα δεν έχουμε και ακόμα δεν έχουμε δει γεννήτριες. Τα μόνο που βλέπουμε είναι η υδροφόρα, που ήρθε και σταδιακά το νερό πηγαίνει κάτω στο λιμάνι, αλλά όχι στα ορεινά του νησιού. Οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά γιατί αλλοιώθηκαν τα πράγματα στα μαγαζιά, δεν λειτουργούν τα ψυγεία,  και τα πετάνε τα προϊόντας του. Τα νερά είναι ζεστά, δεν μπορείς να δροσιστείς. Το μεγάλο πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε είναι σε θέματα προσωπικής υγιεινής, τι άλλο να πω... Επίσης όσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν μηχάνημα οξυγόνου έχουν θέμα. Ευτυχώς λειτουργεί το νοσοκομείο που έχει γεννήτρια. Υπάρχει αναστάτωση μεγάλη, αλλά όχι πανικός».

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια δεν επαρκούν, όπως λεέι ο κ. Μουνδρέας. «Ο κόσμος ακυρώνει τις κρατήσεις του και φεύγει. Όμως δεν βρίσκουν εισιτήρια, γι’ αυτό θα πρέπει να βάλουν έξτρα δρομολόγια. Θέλει να φύγει ο κόσμος και δεν μπορεί».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις