current views are: 10

31 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση08:32

Επανέρχεται σε ορθή θέση το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» – Προηγήθηκε εκκένωση λόγω μεγάλης κλίσης (ΦΩΤΟ)

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο εσωτερικό

Δημοσίευση 08:32’

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο εσωτερικό

Επανέρχεται σταδιακά σε ορθή θέση το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ύστερα από τη δεξιά κλίση 7 μοιρών που πήρε σήμερα το πρωί, λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλίση προήλθε από μετακίνηση των υδάτων ξεφορτώματος κάποιων οχημάτων. 

Η κατάσταση στο πλοίο είναι εξαιρετικά βελτιωμένη και από τις μικρές εστίες φωτιάς που υπήρχαν από το πρωί στο γκαράζ του, ενώ έχει περιοριστεί αισθητά και ο καπνός. 

Άμεσα, οι πυροσβέστες άρχισαν την απάντληση των υδάτων, ανοίγοντας κι άλλη τρύπα, προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση.

Περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος και αναμένεται να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την πλήρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. 

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στις 29 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο έξι φορτηγά, πέντε επικαθήμενα, δύο ΙΧ, δύο λεωφορεία και δύο δίκυκλα. Στις 30 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν δέκα επικαθήμενα, δέκα ΙΧ, ένα λεωφορείο και δώδεκα δίκυκλα.

 


σχετικα αρθρα