current views are: 8

11 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση04:51

«Πρώτο κουδούνι» στα σχολεία με κενά και ελλείψεις

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ελλείψεις, διαβεβαιώνει από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας.

Δημοσίευση 04:51’

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ελλείψεις, διαβεβαιώνει από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας.

Σήμερα το πρωί χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς στα σχολεία όλης της χώρας. Για χιλιάδες κενά κάνουν λόγο οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, με το υπουργείο Παιδείας να διαβεβαιώνει πως «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Από την προηγούμενη εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, 12.392 είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση. Ωστόσο τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν αφού παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού τα κενά αγγίζουν τις 7.000 θέσεις. 

Επίσης, υπάρχουν σοβαρά ποιοτικά ελλείμματα. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε χθες στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου ώστε όλα τα τμήματά του να λειτουργήσουν με την έναρξη της χρονιάς. Ταυτόχρονα, αίτημα της ΔΟΕ είναι η ελάφρυνσης της ύλης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Στη Ραφήνα ο Παυλόπουλος, στους Αγ. Αναργύρους ο Γαβρόγλου

Σε σχολείο της Ραφήνας παρέστη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, παρέστη στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, ενώ στις 10:15 θα επισκεφθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης παρέστη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, μετέβη στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας, στα Ιωάννινα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  παρέστη στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας.


σχετικα αρθρα