ΕΛΛΑΔΑ

Αερογέφυρα ζωής από την Κάλυμνο στην Κρήτη για βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2018, 22:59 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2018, 22:35
Αερογέφυρα ζωής από την Κάλυμνο στην Κρήτη για βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα
Facebook Twitter Whatsapp

έσω του Newpost, οι γονείς του υγιέστατου παιδιού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους

Αερογέφυρα ζωής, για την καλύτερη φροντίδα βρέφους που γεννήθηκε πρόωρα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο απο την Κάλυμνο στο Ηράκλειο της Κρήτης, «έστησαν» η πολεμική αεροπορία, το ΕΚΑΒ και οι γιατροί του νοσοκομείου του ακριτικού νησιού. Μέσω του Newpost.gr, οι γονείς του υγιέστατου παιδιού εκφράζουν τις ευχαριστίες τόσο των ιδίων όσο και των νησιωτών που όταν παραστεί η ανάγκη, οι ιπτάμενοι φύλακες τους,βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους.

Στις 03:05 τα ξημερώματα της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου ήρθε στη ζωή πρόωρα, γεννημένο στις 32 εβδομάδες ένα υγιέστατο αγόρι βάρους 1.950 γραμμαρίων. Άμεσα αποφασίστηκε η αναγκαιότητα μεταφοράς του για καθαρά προληπτικούς λόγους η μεταφορά του στο  πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στις 07:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας έφτασε στην Κάλυμνο και συνοδεία δυο διασωστών του ΕΚΑΒ, το παιδί και οι γονείς μεταφέρθηκαν στην Κρήτη και το παιδί μπήκε στην θερμοκοιτίδα.

Ο Παύλος Ταβουλάρης, πατέρας του αγοριού, μέσω του Newpost.gr ευχαριστεί του «χειριστές του ελικοπτέρου, τους γιατρούς του νοσοκομείο Καλύμνου, καθώς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, κύριο Δημήτρη Γιαννούση και Παναγιώτη Σαραντάκο, η προσφορά τους ήταν πολύτιμη και η εμπειρία τους μας γέμισε ασφάλεια».

Πλέον οι γονείς περιμένουν την στιγμή που θα επιστρέψουν στο σπίτι του με το παιδί τους αγκαλιά.