current views are: 11

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:03

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στο εδώλιο σήμερα πέντε αλλοδαποί κατηγορούμενοι

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο θα είναι δρακόντεια, δεδομένου ότι πρόκειται για βαρυποινίτες με σκληρό ποινικό παρελθόν.

Δημοσίευση 05:03’

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο θα είναι δρακόντεια, δεδομένου ότι πρόκειται για βαρυποινίτες με σκληρό ποινικό παρελθόν.

Περίπου 11 μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού, αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση με πέντε αλλοδαπούς να κάθονται στο εδώλιο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου είναι οι Μικέλα Κάστριοτ και Αλέξανδρος Μάτα που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Κατά περίπτωση οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη κατηγορίες για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης να αναβληθεί ή να διακοπεί καθώς οι κατηγορούμενοι δεν έχουν μέχρι στιγμής συνηγόρους για να τους εκπροσωπήσουν στο ακροατήριο. Όπως και να έχει αναμένεται τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο να είναι δρακόντεια, δεδομένου ότι πρόκειται για βαρυποινίτες με σκληρό ποινικό παρελθόν.

Εξάλλου, δυο από τους κατηγορουμένους Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε έχουν καταδικασθεί σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρ. Φλώρος, ο οποίος πλέον απασχολεί και τις εισαγγελικές αρχές για τον τρόπο που κατάφερε να αποφυλακιστεί τον περασμένο Αύγουστο για λόγους υγείας και με ποσοστό αναπηρίας 70%. Να σημειωθεί πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος είχε εκπροσωπήσει τον Αρ. Φλώρο στη δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa.

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder.gr

 


σχετικα αρθρα