current views are: 6

25 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση04:23

Με πυρά στον αέρα ακινητοποίησαν τους ληστές του Λευτέρη Πανταζή οι αστυνομικοί

Οι δράστες έστρεψαν τα όπλα εναντίον των αστυνομικών

Δημοσίευση 04:23’
Ηράκλειο

Οι δράστες έστρεψαν τα όπλα εναντίον των αστυνομικών

Να πυροβολήσουν στον αέρα προκειμένου να αναγκάσουν τους δύο κακοποιούς αλβανικής υπηκοότητας που όπως αποδείχτηκε είχαν ληστέψει το σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, αναγκάστηκαν οι αστυνομικοί που τους καταδίωξαν. Λίγο πριν περικυκλωθούν από άνδρες της ασφάλειας μέσα στο όχημα που επέβαιναν στην οδό Κονδύλη στον Άλιμο, οι δράστες είχαν στρέψει τα όπλα τους κατά των αστυνομικών, ενώ προσπάθησαν να εμβολίσουν και ένα όχημα της ΕΛ.ΑΣ, για να διαφύγουν της σύλληψης.

Όλα εξελίχθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο κακοποιοί, ηλικίας 45 και 34 ετών αντίστοιχα, εντοπίστηκαν στην οδό Μπαλή στο Νέο Κόσμο. Άμεσα το όχημά τους τέθηκε υπό παρακολούθηση, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο.

Οι δύο δράστες κινήθηκαν στην περιοχή της Βουλιαγμένης όπου λήστεψαν ένα σπίτι και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας, παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση και ζήτησαν άμεσα ενισχύσεις.

Οι δύο δράστες κατευθύνθηκαν στην οδό Κονδύλη στον Άλιμο και όταν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό τους, περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς που τους ζήτησαν να παραδοθούν. Οι δράστες όχι μόνο δεν παραδόθηκαν αλλά έστρεψαν τα όπλα εναντίον τους και εμβόλισαν ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.  

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα με τους κακοποιούς να αναγκάζονται να παραδοθούν.

Οι δράστες συνήθιζαν να εισβάλουν σε σπίτια στην Γλυφάδα, Βάρη και την Βουλιαγμένη από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα. Αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έκλεβαν και τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους.

Διαπιστωμένα έχουν διαπράξει 8 ληστείες, 2 διαρρήξεις σε σπίτια και 4 ληστείες σε επιχειρήσεις, ενώ εκτιμάται πως έχουν ακόμη δεκάδες «χτυπήματα» στο ιστορικό τους. Η συνολική τους λεία υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. 

 


σχετικα αρθρα