ΕΛΛΑΔΑ

Παπασπύρου: Το πόρισμα για το Μάτι θα είναι έτοιμο σε δύο με τρεις μήνες

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2018, 10:54 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2018, 10:11
Παπασπύρου: Το πόρισμα για το Μάτι θα είναι έτοιμο σε δύο με τρεις μήνες
Facebook Twitter Whatsapp

«Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και από εκεί και πέρα όταν το δικό μου πόρισμα τελειώσει θα το κοινοποιήσω στους Εισαγγελείς», δήλωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε δύο με τρεις μήνες εκτιμά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική. Την ίδια ώρα, η απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να παγώσει στο τελικό της στάδιο την «κατεπείγουσα έρευνα» για τυχόν ποινικές ευθύνες έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ.Παπασπύρου ανέφερε πως «3 Αυγούστου 2018 δόθηκε εντολή ελέγχου σε μεικτό κλιμάκιο από γενικό επιθεωρητή και επιθεωρητές από το Σώμα Επιθεωρητών περιβάλλοντος για να αναγνωριστούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές και συγκεκριμένα όσες εντοπίζονται 100 μέτρα από τον αιγιαλό. Εμπόδισαν το πόρισμα να κατέβει στις παραλίες».

«Στη συνέχεια ο πραγματογνώμονας κάποιων συγγενών θυμάτων ζήτησε να παρέμβω. Θεώρησα υποχρέωση μου να βγάλω δεύτερη εντολή ελέγχου. Πάντοτε ο γενικός επιθεωρητής σε τέτοιες περιπτώσεις παρεμβαίνει. Θα ελεγχθούν οι δήμοι, η Περιφέρεια, οι Πυροσβέστες, οι Λιμενικοί εάν έκαναν ή όχι σωστά τη δουλειά τους. Ο πραγματογνώμονας έλεγχε το θέμα της πυρόσβεσης. Τώρα για το σκέλος των δήμων και της Πολιτικής προστασίας είναι θέματα του διοικητικού δικαίου που θα ερευνήσουμε εμείς» πρόσθεσε.

«Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και από εκεί και πέρα όταν το δικό μου πόρισμα τελειώσει θα το κοινοποιήσω στους Εισαγγελείς. Η υπόθεση δεν φεύγει από τους δικαστές. Εγώ δεν έχω καμία παραγγελία από κανέναν. Εγώ ερευνώ μόνη μου και αυτόβουλα» συμπλήρωσε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

«Το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε 2 με 3 μήνες. Μου το ζήτησε πραγματογνώμονας θυμάτων. Δεν γνωρίζουμε όμως εάν το πόρισμα που παραδόθηκε περιελάμβανε όλους τους υπαίτιους, όλους τους εμπλεκόμενους» κατέληξε η κ. Παπασπύρου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr