ΕΛΛΑΔΑ

Στο αρχείο τέθηκε η διοικητική έρευνα σε βάρος του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2018, 14:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2020, 13:34
Στο αρχείο τέθηκε η διοικητική έρευνα σε βάρος του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Δικαίωση για τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Δικαίωση για τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και δύο ακόμη υπαλλήλους, τον Χάρη Κούντουρο και την Κατερίνα Θεοφιλοπούλου οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ως ύποπτοι για οικονομικές – διοικητικές παρατυπίες. 

Η έρευνα που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου ότι η υπόθεση τίθεται στο αρχείο «χωρίς περαιτέρω συνέχεια στη διοικητική διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον» τους ενώ κάνει λόγο για «λυπηρές απροσεξίες που διαπράχθηκαν από αδεξιότητα και προκάλεσαν επιβλαβείς επιπτώσεις εις βάρος σας».

Ο ίδιος ο Λ. Αντωνακόπουλος σε επιστολή προς του προς τον Τύπο μιλά για πανηγυρική δικαίωση και καταγγέλλει σκευωρία φωτογραφίζοντας υπάλληλο της Γ. Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ ο οποίος όπως αναφέρει, επιδιδόταν, «σε ένα δόλιο παίγνιο παρεμπόδισης της λειτουργίας του Γραφείου με γραφειοκρατικά προσχήματα και με απαράδεκτες συμπεριφορές και μεθόδους που είχαν όλα τα χαρακτηριστικά της ''εκκαθάρισης λογαριασμών''»

«Η σκευωρία την οποία δημιούργησε  η ανήθικη και κυνική συμπεριφορά ορισμένων γραφειοκρατών και επετράπη από την ακατανόητη  αδράνεια και σιωπή υψηλών στελεχών της διοίκησης αλλά και του πολιτικού προσωπικού στο ΕΚ, αποκαλύφθηκε και  ηττήθηκε παταγωδώς» υπογραμμίζει ο κ. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι η διαχείριση της ολης υπόθεσης είναι «επιζήμια για την εικόνα ενός κοινοβουλευτικού δημοκρατικού ευρωπαϊκού θεσμού ο οποίος μάχεται για τα δικαιώματα και τη διαφάνεια»

Λ. Αντωνακόπουλος στο newpost.gr: «Όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες»

«Δεν εμπλέκεται η OLAF, αν ακούσετε τη δήλωση της κ. Marjory van den Broeke, δεν την αναφέρει πουθενά. Πρόκειται για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είχε υποστηρίξει τότε στο newpost.gr, ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος υπηρετεί 30χρόνια στην ΕΕ και σε τρεις μήνες πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

«Καταρχήν, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται από το κέντρο στις Βρυξέλλες. Εκ των πραγμάτων ελέγχονται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες εκεί, εφόσον στην Αθήνα δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής.

Κατά δεύτερον, ποιες υπερτιμολογήσεις για μια εκδήλωση σ’ ένα κέτερινγκ κόστους 700 ευρώ;  Εμείς δεν αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα. Εμείς κάνουμε μικρές εκδηλώσεις του γραφείου, ή παραγγέλνουμε κάποιο μπάνερ» λέει για τις φερόμενες κατηγορίες.

«Εγώ δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια, από όποια υπηρεσία κι αν πέρασα. Είναι περίεργο να γίνεται αυτό τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθώ. Προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά πως ξεκινά μια διοικητική έρευνα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για ποιες υποθέσεις πρόκειται, για να αντιπαραβάλουμε τα δικά μας στοιχεία και τη δική μας άποψη. Επίσης προκαλεί εντύπωση γιατί ενώ η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν, δεν είχαμε ενημερωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο ενόψει ευρωεκλογών. Ένα γραφείο γνωστό για την αποτελεσματικότητά του» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr