current views are: 12

3 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:47

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στο όρος Όθρυ

Στα ύψη η αγωνία για το ηλικιωμένο ζευγάρι στην Εύβοια.

Δημοσίευση 11:47’

Στα ύψη η αγωνία για το ηλικιωμένο ζευγάρι στην Εύβοια.

Στον 73χρονο κτηνοτρόφο που αγνοούταν στον Αλμυρό Βόλου ανήκει τελικά το πτώμα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε χαράδρα στο όρος Όθρυ.

Τον κτηνοτρόφο εντόπισαν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Φθιώτιδα, οι οποίοι συμμετείχαν στις πολυήμερες έρευνες κοντά στον Κόκκινο Βράχο, ανάμεσα στους οικισμούς Σπαρτιά και Παλιακερασιά, στα όρια της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας. Ο γκρεμός που εντοπίσθηκε ο 73χρονος έχει βάθος περίπου 40 μέτρα και η προσέγγιση είναι δύσκολη.

Όπως γράφει το e-volos, ο 73χρονος αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν  μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του στο Όθρυ και λόγω των καιρικών συνθηκών στην πορεία χάθηκαν.

Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτώμα βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου, γεγονός που καθυστέρησε και τον εντοπισμό του, στις έρευνες του οποίου πέραν των πυροσβεστών, των ανδρών της ΕΜΑΚ, των αστυνομικών και των εθελοντών, συμμετείχε και εκπαιδευμένος σκύλος αλλά και δύο αεροσκάφη.

Στα ύψη η αγωνία για το ηλικιωμένο ζευγάρι στην Εύβοια 

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αγνοείται στην Εύβοια το ζευγάρι ηλικιωμένων, με την αγωνία των συγγενών τους να είναι στα ύψη. Ήδη, μετά την πτώση της στάθμης των υδάτων, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το ζευγάρι των ηλικιωμένων απομακρύνθηκε από αυτό.

Στις έρευνες συμμετέχουν πολυάνθρωπα συνεργεία πυροσβεστών αλλά και drone, που ερευνούν από ψηλά όλη την περιοχή.


σχετικα αρθρα