ΕΛΛΑΔΑ

Aρχιλοχίας του μοιραίου Χιούι: Η Παναγία με έσωσε, μου ξερίζωσε το κάθισμα

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2018, 10:02 / Ανανεώθηκε 5 Οκτωβρίου 2018, 10:02
Aρχιλοχίας του μοιραίου Χιούι: Η Παναγία με έσωσε, μου ξερίζωσε το κάθισμα
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκλονιστική μαρτυρία.

Σε θαύμα της Παναγίας απέδωσε, για άλλη μια φορά, το γεγονός ότι σώθηκε από την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Στο δυστύχημα, που έχασαν τη ζωή  τους τέσσερις συνάδελφοί της, η ίδια βγήκε από τα συντρίμμια ελαφρά τραυματισμένη. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ίδια εξέφρασε την  μεγάλη πίστη της στην Παναγία. «Συγκρουστήκαμε πάνω σε ένα λόφο και εκείνη τη στιγμή ασυναίσθητα επικαλέστηκα τη βοήθεια της Παναγίας. Τότε ήρθε ολοζώντανη μπροστά μου και μου ξερίζωσε το κάθισμα, ένοιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση και τραβήχτηκα έξω. Με προσγείωσε πάνω σε ένα πουρνάρι. Η Παναγία ήξερε ότι εκεί θα ήμουν προστατευμένη. Με κρατούσε στο κάθισμα όπως κρατούσε τον Χριστό, σαν μωρό. Μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μη φοβάσαι. Είμαι εγώ εδώ, θα στείλω κάποιον να σε πάρει. Βλέπω μια σκιά ανθρώπου, μετά από δύο ώρες, δεν το κατάλαβα τότε γιατί είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου» είπε η Αρχιλοχίας προσθέτοντας: «Την άκουγα που μιλούσε, η φωνή της ήταν σαν να άκουγα ψαλμωδίες… Μου ξαναπαρουσιάστηκε όταν με έβαλαν στο χειρουργείο και αφού μου πήρε όλους τους πόνους, μου ζήτησε να κηρύττω το θαύμα. Η πίστη μας είναι το μεγαλύτερο όπλο το οποίο έχουμε. Η θρησκεία μας είναι ολοζώντανη, τα πνευματικά όπλα είναι αυτά που θα μας σώσουν και τίποτα άλλο».

Οι στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στο στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο ήταν ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός(ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.