ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία για τους υποψηφίους οδηγούς- Οι εξεταστές απειλούν με παράταση της αποχής

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2018, 09:42 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 16:46
Ταλαιπωρία για τους υποψηφίους οδηγούς- Οι εξεταστές απειλούν με παράταση της αποχής
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αναμονή βρίσκονται τουλάχιστον 4.000 υποψήφιοι οδηγοί.

Νέα εμπλοκή, η τρίτη κατά σειρά μέσα στην τελευταία τριετία, έχει παρουσιαστεί από τις αρχές του μήνα στο “μέτωπο” της έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Οι εξεταστές - υπάλληλοι των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης από την 1η Οκτωβρίου απέχουν από την εργασία τους λόγω της μη καταβολής του εξεταστικού επιδόματος. Σύμφωνα με τα «Νέα», αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι και αύριο Παρασκευή, ενώ εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές, απειλούν με συνέχιση της αποχής τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των «Νέων», ήδη η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την αναβολή των εξετάσεων για τις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι από τα τέλη του περασμένου Απριλίου δεν τους καταβάλλεται το μηνιαίο επίδομα των 178 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, που γίνονται εκτός του κανονικού ωραρίου τους. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών Διαμαντής Ηλιάδης “από το 2016 με νόμο έχει απαγορευτεί οι εξετάσεις να γίνονται εκτός του κανονικού ωραρίου των εξεταστών”.

Σημειώνεται ότι λόγω της αποχής των εξεταστών μόνο στην Αττική αναβλήθηκε η πρακτική εξέταση περίπου 4.000 υποψήφιων οδηγών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr