ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Ξηρός: «Δεν δέχομαι το "βραχιολάκι" - Έχω ζητήσει συγγνώμη από το 2013»

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2018, 11:44 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2018, 11:44
Σ. Ξηρός: «Δεν δέχομαι το "βραχιολάκι" - Έχω ζητήσει συγγνώμη από το  2013»
Facebook Twitter Whatsapp

«Όσοι αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου, πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε, ύστερα από δεκαεπτά χρόνια στη φυλακή για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη. Παράλληλα, αρνείται -όπως λέει- να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι», ενώ επισημαίνει πως έχει ζητήσει από το 2013 συγγνώμη για τις πράξεις του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη ανέφερε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του. 

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε. 

Σχολιάζοντας την δικαιοσύνη είπε, «δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει αλα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός. 

«Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρίας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», ανέφερε.

Όπως είπε το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «όταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του, σημειώνοντας ότι «το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».