ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Ανέγερση μνημείου για τον «ήρωα του Αιγαίου»

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2018, 12:22 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2018, 12:22
Λέσβος: Ανέγερση μνημείου για τον «ήρωα του Αιγαίου»
Facebook Twitter Whatsapp
Θα το χρηματοδοτήσει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο της ανοιχτής γέφυρας που έχει με την κοινωνία, η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) αποφάσισε να προχωρήσει σε μια διπλή κίνηση υψηλού συμβολισμού αναφορικά με την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Ένωση θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός μνημείου για τον εκλιπόντα αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον «Ήρωα του Αιγαίου», που με αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής έσωσε εκατοντάδες ζωές προσφύγων - μεταναστών τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα συμβολικό φόρο τιμής και αναγνώρισης στο σπουδαίο αυτόν πολίτη, που ανέδειξε τη γενναιοδωρία και τη φιλαλληλία των Ελλήνων με το έργο του την κρίσιμη περίοδο όπου κορυφώθηκαν οι θαλάσσιες προσφυγο-μεταναστευτικές ροές.

Παράλληλα, τηρώντας τις ενδεδειγμένες θεσμικές διαδικασίες, η ΕΕΝΕ θα χρηματοδοτήσει και την ανέγερση ενός σταυρού στο νησί της Λέσβου, καθώς ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ταυτότητας και της ιστορίας των Ελλήνων.

Αποτελεί πάγια θέση της ΕΕΝΕ ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα πρέπει να είναι απούσα στα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα της χώρας και του λαού και ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις θα πρέπει να δίνει και εκείνη το στίγμα της, ώστε η διαχείριση ευαίσθητων ζητημάτων σαν αυτό να μην αφήνονται αποκλειστικά στα άκρα και τις περιθωριακές φωνές ένθεν και ένθεν.

Με τη συμβολική αυτήν κίνηση η ΕΕΝΕ θέλει να καταδείξει πως μπορεί κανείς να είναι ευαίσθητος και φιλόξενος, και ταυτόχρονα να αγαπά και να τιμά τα εθνικά σύμβολα, τις παραδόσεις και τις αρχές της χώρας. Μιας χώρας που έχει επωμιστεί δυσανάλογο βάρος στον τομέα του προσφυγικού - μεταναστευτικού και έχει καταφέρει μέσα στην κρίση να αναδείξει την ευγένεια ψυχής, τη γενναιοδωρία και την ευαισθησία των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:
►Πέθανε ο «ήρωας του Αιγαίου», o λιμενικός Κ. Παπαδόπουλος - Είχε σώσει χιλιάδες ζωές

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr