current views are: 12

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση12:07

Ζωγράφισαν σβάστικες στο γραφείο που έχει καταλάβει ο «Ρουβίκωνας» στη Φιλοσοφική

«Πρυτανικές αρχές – Άρειος Πάγος – Ναζί Κοινός Αγώνας»

Δημοσίευση 12:07’

«Πρυτανικές αρχές – Άρειος Πάγος – Ναζί Κοινός Αγώνας»

Άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες στο γραφείο που ανακατέλαβε ο «Ρουβίκωνας» στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στο Facebook ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας.

«Συνθήματα φασιστών σήμερα στην πρόσοψη του στεκιού μας στη Φιλοσοφική. Μετά το κλείσιμο της σχολής από τις πρυτανικές αρχές και την έρευνα του Αρείου Πάγου ήρθαν και οι σβάστικες… ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ- ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΝΑΖΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», τονίζει στην ανάρτησή του το στέλεχος του «Ρουβίκωνα».

Φοιτητική Ομάδα «Ρουβίκωνα» για Φιλοσοφική Σχολή: «Ούτε βήμα πίσω»

«Ήρθε για να μείνει» ξεκαθαρίζει ο «Ρουβίκωνας», μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις πρυτανικές αρχές της Φιλοσοφικής Σχολής, με αφορμή την επανακατάληψη χώρου του πανεπιστημίου Αθηνών από μέλη της αναρχικής ομάδας. Να διεξαχθεί ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα ή όχι, ζήτησε με σχετική παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Πάντως μέχρι στιγμής καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές από την πρυτανεία, τη μόνη αρμόδια να καταγγείλει ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Την Πέμπτη, οι Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Σχολής προχώρησαν σε συμβολική αναστολή λειτουργίας της φιλοσοφικής σχολής, μετά την κατάληψη χώρου της από μέλη του «Ρουβίκωνα».