ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του ανακριτή το ζεύγος Παπαντωνίου

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2018, 08:20 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2018, 08:20
Ενώπιον του ανακριτή το ζεύγος Παπαντωνίου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα, θα βρεθούν σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 Αμέσως μετά την απολογία των δυο κατηγορουμένων, οι ανακριτές και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του ζεύγους Παπαντωνίου. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει κάνει λόγο για «διώκτες»

Ο πρώην υπουργός έχει ήδη κινηθεί στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας και αυτό αναμένεται να κάνει και αύριο κατά την απολογία του στους δυο ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου (επίκουρος ανακριτής). Με αφορμή την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του και σε βάρος της συζύγου του, ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει μιλήσει για «διώκτες» και έχει αποδώσει την εμπλοκή του σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση στο γεγονός ότι υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας και πως πληρώνει τώρα το τίμημα της ένταξης, επί υπουργίας του, της χώρας στην ΟΝΕ.

Σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου έχει συνταχθεί από τις ανακριτικές αρχές κατηγορητήριο 800 σελίδων, σύμφωνα με το οποίο το ποσό της παράνομης νομιμοποίησης ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ ενώ η ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο lawandorder.gr