current views are: 8

1 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:05

Υπόθεση Κατσίφα: Οι γονείς του έδωσαν μυστική κατάθεση στις ελληνικές αρχές

Προσχεδιασμένος ο θάνατός του λέει η αδερφή του.

Δημοσίευση 06:05’

Προσχεδιασμένος ο θάνατός του λέει η αδερφή του.

Oι γονείς του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών αρχών την Κυριακή, πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και έδωσαν κατάθεση σε Έλληνες αστυνομικούς.

Παράλληλα κατέθεσαν αίτημα να μεταφερθεί η σορός του γιου τους από τα Τίρανα στο Αργυρόκαστρο, για να ταφεί.

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε η αδελφή του μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η Ερμιόνη Κατσίφα υπογράμμισε την αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές αρχές βυθίζουν την οικογένεια, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας ότι ξέρουμε «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση».

Σύμφωνα με την ίδια, ο θάνατος του αδελφού της ήταν προσχεδιασμένος. «Ήταν στοχοποίηση, μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες», είπε σχετικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην έφοδο που έκαναν οι κομάντος της αλβανικής αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι της μητέρας της, όταν μπήκαν μέσα και της ζήτησαν να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει. «Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αδελφός της «δεν θα έκανε κακό σε κανέναν», ενώ όπως είπε, δεν είχε τέτοιο όπλο.

Η Ερμιόνη Κατσίφα εξέφρασε την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός, παρά έχει μπλέξει σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας.

«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη και μπορεί και εσκεμμένη αυτή η καθυστέρηση. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει», είπε σχετικά και συμπλήρωσε «οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;».

Τέλος, η αδελφή του 35χρονου είπε πως τη μέρα που πέθανε ήταν «ήρεμος και χαλαρός, σχεδίαζαν να πάνε σε ένα εκκλησάκι μετά την παρέλαση».

«Δε θα έκανε κάτι», επανάλαβε και εκτίμησε ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη πολιτική εκτέλεση. «Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία», διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης:
►Αλβανικό διάβημα διαμαρτυρίας για τον Κατσίφα – Προς νέα ιατροδικαστική εξέταση


σχετικα αρθρα