ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια

Δημοσίευση 5 Νοεμβρίου 2018, 13:37 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2018, 13:17
Ζάκυνθος: Προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Ζάκυνθο, από τα ειδικά κλιμάκια μηχανικών, που μετέβησαν στο νησί μετά την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του υπουργείου, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 268 αυτοψίες, που κατέδειξαν:

Κατάλληλα για χρήση: 144 κτήρια.
Προσωρινά  ακατάλληλα: 124 κτήρια.
Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ)  για μία αποθήκη.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος δημόσιων κτηρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στο νησί, από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε  (ΚΤΥΠ). Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων, πλην δύο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr