current views are: 6

6 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:36

Αλβανικά ΜΜΕ: Σήμερα παραδίδεται η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του

Μαζί με τη σορό, στην οικογένειά του θα παραδοθεί και αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου.

Δημοσίευση 05:36’

Μαζί με τη σορό, στην οικογένειά του θα παραδοθεί και αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου.

Δεκτό έγινε το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να επιστραφεί η σορός του, δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του από πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, η σορός του ομογενή αναμένεται να παραδοθεί στους οικείους του σήμερα, ενώ μαζί με αυτή ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει και αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 35χρονου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του γιού τρεις ημέρες μετά το θάνατό του, αφού πρώτα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη ενός Έλληνα. Μάλιστα,ο δικαστής που ταξίδεψε από την Ελλάδα, δεν μπόρεσε να εξετάσει την σορό Κατσίφα, καθώς του επέτρεψαν να παραμείνει πέντε λεπτά στον χώρο, ενώ στο διάστημα αυτό παρατήρησε την εμφανή αλλοίωσή της. Τα τραύματα είχαν πλυθεί και ραφτεί. 

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας μίλησε με το κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας που μετέβη στα Τίρανα, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το τί ακριβώς συνέβη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και έχασε την ζωή του ο ομογενής άνδρας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπήρξε τηλεφώνημα από κατοίκους της περιοχής για την περίεργη και προκλητική δράση του 35χρονου. Με το που έφτασε εκεί ένα κλιμάκιο, ο Κωνστανίνος Κατσίφας υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε και κάπως έτσι άρχισε η καταδίωξη. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να δεχτεί δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα.

Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε και την ύπαρξη οπτικού υλικού από τη στιγμή της δολοφονίας, κάτι που είχαν ισχυριστεί τα αλβανικά μέσα τις προηγούμενες ημέρες. 


σχετικα αρθρα