ΕΛΛΑΔΑ

Άνθιμος για Ιερώνυμο: Εκτέθηκε με τη συμφωνία που επιχείρησε να κάνει με Τσίπρα

Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2018, 12:16 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2018, 14:05
Άνθιμος για Ιερώνυμο: Εκτέθηκε με τη συμφωνία που επιχείρησε να κάνει με Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συμφωνία που έκανε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

«Εγώ λυπούμαι γι’ αυτό γιατί δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες, γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας».

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ναι. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr