current views are: 13

9 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:55

Άνθιμος για Ιερώνυμο: Εκτέθηκε με τη συμφωνία που επιχείρησε να κάνει με Τσίπρα

«Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων»

Δημοσίευση 10:55’

«Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων»

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συμφωνία που έκανε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

«Εγώ λυπούμαι γι’ αυτό γιατί δεν θέλουμε ένας Αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες, γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας».

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ναι. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».


σχετικα αρθρα