current views are: 8

9 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:01

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας – Μαθητές και εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο κτίριο

Απών ο Κ. Γαβρόγλου

Δημοσίευση 12:01’

Απών ο Κ. Γαβρόγλου

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής ώρα στο υπουργείο Παιδείας, καθώς μαθητές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο κτίριο, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Ο υπουργός όμως δεν βρισκόταν στο κτίριο. Οι διαδηλωτές έφτασαν στο γραφείο του και διαπίστωσαν την απουσία του, ωστόσο δεν αποχώρησαν. Αρχικά έλεγαν ότι θα παραμείνουν εκεί, έως ότου εμφανιστεί, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο και συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από μαθητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών από την Διδασκαλική Ομοσπονδία, την ΟΛΜΕ και συλλόγους αναπληρωτών, οι οποίοι εναντιώνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν επίσης και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Πάντως, ο υπουργός είχε… προβλέψει και με υπηρεσιακό έγγραφο είχε δώσει από χθες άδεια στους υπαλλήλους να φύγουν από τις 11:30 σήμερα για να αποφύγουν τους διαδηλωτές.

Τα αιτήματα ων μαθητών

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνονται: «Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εξασφάλιση χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, αναστολή της κατάργησης ή συγχώνευσης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους». 

«Ρολά» κατέβασε στις 11:30 το υπουργείο Παιδείας

Πάντως οι υπάλληλοι του υπουργείου σχόλασαν σήμερα στις 11:30 με απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να αποφύγουν τους διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, σε υπηρεσιακό έγγραφό του που εστάλη χθες βράδυ, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι επιτρέπει στους εργαζόμενους να αποχωρίσουν στις 11.30.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που, λόγω μιας κινητοποίησης ο υπουργός Παιδείας δίνει άδεια στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί υπάλληλοι δεν πηγαίνουν καθόλου στην υπηρεσία τους, αφού θα φύγουν σε λίγες ώρες.

Διαβάστε επίσης:
►«Ρολά» κατέβασε στις 11:30 το υπουργείο Παιδείας

 

 


σχετικα αρθρα