ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη 10ετή κάθειρξη της καθαρίστριας

Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2018, 18:05 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2018, 22:36
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη 10ετή κάθειρξη της καθαρίστριας
Facebook Twitter Whatsapp

Σε αναίρεση της καταδίκης προσανατολίζεται η Ξένη Δημητρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης που καταδίκασε σε 10ετή κάθειρξη την 53χρόνη καθαρίστρια από το Βόλο επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄ τάξη το έκανε Στ') προκειμένου να βρει δουλειά, δεν αποκλείεται να προχωρήσει άμεσα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η όλη υπόθεση μετά τις διαστάσεις που αυτή πήρε και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της «σκληρής» ποινής που επιβλήθηκε στην 53χρονη, προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Δημητρίου, η οποία ήδη ζήτησε να λάβει τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε.


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφού λάβει την απόφαση, θα τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Ακόμη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εξετάσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικηγόροι της 53χρονης θα καταθέσουν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της. Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της γυναίκας.


Εικόνα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο προς υπεράσπιση της καθαρίστριας

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr