current views are: 8

23 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:46

Καθαρίστρια μέσα από τις φυλακές: «Δεν ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου σε ίδρυμα, όπως εγώ…»

Η ίδια μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο…

Δημοσίευση 07:46’

Η ίδια μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο…

Μέσα στον εφιάλτη που ζει, η καθαρίστρια από τον Βόλο, η οποία καταδικάστηκε για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, εκφράζει την ντροπή της για την… αποκάλυψη της «απάτης» και ταυτόχρονα την απέραντη ευγνωμοσύνη της για το πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της.

Ο «Ταχυδρόμος του Βόλου» δημοσιοποιεί τα πρώτα λόγια της 53χρονης μέσα από τις φυλακές της Θήβας. «Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα, όπως εγώ…», δήλωσε.

 

Η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Η ίδια μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, στον Πειραιά, μαζί με τα οκτώ αδέλφια της. Έκανε το «έγκλημα» να πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού για μια θέση στο Δημόσιο, ως καθαρίστρια. Είχε πάει σχολείο μέχρι την πέμπτη Δημοτικού. Η θέση, όμως, ζητούσε απολυτήριο Δημοτικού. Και έκανε το «Ε’» «Στ’». Πού να ήξερε…

Μετά την… αποκάλυψη, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε δεκαετή κάθειρξη.

Μέσα σε λίγες ημέρες οι διαμαρτυρίες πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Η Δικαιοσύνη είχε εξαντλήσει την αυστηρότητά της απέναντι σε μια γυναίκα που έχει δουλέψει και το τελευταίο ευρώ του μισθού της από το Δημόσιο.

Το κύμα συμπαράστασης εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς.

Τον λόγο πήρε χθες ο Άρειος Πάγος. Στην άσκηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, δεν αποκλείεται να προχωρήσει άμεσα η εισαγγελέας του ΑΠ, Ξένη Δημητρίου, η οποία ζήτησε να λάβει τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε.

Η κ. Δημητρίου, αφού λάβει την απόφαση, θα τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Ακόμη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εξετάσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικηγόροι της 53χρονης θα καταθέσουν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της. Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της γυναίκας.

Παράλληλα, με σε µια σκληρή ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώµατα του Ανθρώπου χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» την απόφαση καταδίκης της 53χρονης και κάνει λόγο για παθογένειες της ποινικής Δικαιοσύνης. «Η απόφαση δεν είναι απλώς απάνθρωπη. Είναι και ένα ακόµα κρούσµα, πολύ ενδεικτικό, µιας µόνιµης παθογένειας της ποινικής Δικαιοσύνης: ουδέποτε, εξ όσων γνωρίζουµε, έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα, ενώ αυτό έχει συµβεί κατά κόρον για επιεικείς ή αθωωτικές αποφάσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Συνδικάτο Εργαζοµένων ΟΤΑ και το Σωµατείο Καθαριστριών του Νοµού Μαγνησίας ζήτησαν την αποφυλάκιση της καθαρίστριας, τονίζοντας ότι η γυναίκα συντηρεί µία ολόκληρη οικογένεια, µε τον σύζυγό της να είναι ανάπηρος κατά 67%.


σχετικα αρθρα