current views are: 7

28 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:04

Γνωστός χρυσοχόος συνεργάτης του Ριχάρδου στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Πώς δρούσαν τα κυκλώματα

Δημοσίευση 10:04’

Πώς δρούσαν τα κυκλώματα

Ο γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα και διαφημίσεις στην τηλεόραση, Ριχάρδος, ένας γνωστός χρυσοχόος, καθώς και ένας αστυνομικός είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού, με παράλληλη δράση, που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρισης, συνελήφθησαν 59 άτομα, ενώ «εγκέφαλος» του κυκλώματος που δραστηριοποιούταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό, φέρεται να είναι ένας Τούρκος υπήκοος. 

Όσον αφορά τον γνωστό ενεχυροδανειστή,  αυτός κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.

Παράλληλα, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και μάλιστα είχε καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη των κυκλωμάτων μετέφεραν τέσσερις φορές την εβδομάδα με τουριστικά λεωφορεία τις ράβδους χρυσού, που έλιωναν σε χώρο στη Δυτική Αττική. Το κόστος των ράβδων ανά δρομολόγιο ανερχόταν σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην Ηλιούπολη και την Ακρόπολη, ενώ κατασχέθηκαν κοσμήματα και πλάκες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ. Συμμετείχαν τουλάχιστον 150 αστυνομικοί και έγιναν έρευνες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη.

 

 


σχετικα αρθρα