current views are: 12

2 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:24

Με σειρά εκδηλώσεων από το Πολεμικό Ναυτικό θα τιμηθεί ο προστάτης του Άγ.Νικόλαος

Tην Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.

Δημοσίευση 17:24’

Tην Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος.

Με σειρά εκδηλώσεων θα τιμήσει το Πολεμικό μας Ναυτικό τη διπλή του επέτειο του εορτασμού του Προστάτη του Αγίου Νικολάου και των νικηφόρων ναυμαχιών της Λήμνου και της Έλλης που καθόρισαν τις εξελίξεις στο ναυτικό και όχι μόνο πεδίο των Βαλκανικών πολέμων του 1912-13, και που έχουν καθιερωθεί να εορτάζονται στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Νικολάου. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το ΠΝ προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του και στην οποία θα βραβευθούν τα στελέχη του Κλάδου με πραγματική πολυετή υπηρεσία στα πλοία του Στόλου. Παράλληλα, την ίδια ημέρα και στην ίδια εκδήλωση, θα διεξαχθεί και η κλήρωση για τους 25 τυχερούς μαθητές της Γ’ Λυκείου των σχολείων της επικράτειας που επιθυμούν να γίνουν μέλη του ΄πληρώματος μιας φρεγάτας του Στόλου αλλά και να πετάξουν με ένα ελικόπτερο  S-70B AEGEAN HAWK. Μία διπλή δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Όπως πάντα, ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά. Μετά το τέλος της εκδηλώσεως αυτής, θα πραγματοποιηθεί επί της φρεγάτας «ΑΙΓΑΙΟΝ», που θα ναυλοχεί στον Πειραιά, άλλη εκδήλωση προς τιμήν της οικογένειας Λασκαρίδη, προκειμένου έτσι να τιμηθεί αυτή για τη δωρεά της προς το ΠΝ και αφορά την εξολοκλήρου αντικατάσταση των τεσσάρων ηλεκτρομηχανών της συγκεκριμένης φρεγάτας.

Επίσης, το διάστημα από τις 6 έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία πυραυλάκατος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία, όπως πάντα γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους Στρατιωτικούς Συντάκτες τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ, όπου παρουσιάστηκε η δράση του ΠΝ κατά το 2018 σε όλους τους τομείς, στο πλαίσιο της οποίας έγινε μέσω βίντεο μία ιστορική διαδρομή στη ναυτοσύνη των Ελλήνων σε ένδειξη τιμής προς τους ναυτικούς; και τις οικογένειες τους.

Τέλος, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά σε μία διαδρομή με μικρές κλίσεις στην περιοχή Σκαραμαγκά – Ναυτικό Πέραμα, με σημείο εκκινήσεως και τερματισμού την κεντρική πύλη του Ν.Ο.Σκαραμαγκά. Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατατάξεως, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.


σχετικα αρθρα