ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσό το λάδι της Ιεράπετρας στα... 1.020 ευρώ το λίτρο

από Επιμέλεια: Γιώργος Μητρόπουλος - Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2018, 17:51 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2018, 11:49
Χρυσό το λάδι της Ιεράπετρας στα... 1.020 ευρώ το λίτρο
Facebook Twitter Whatsapp

Στην τιμή των 510 ευρώ δημοπρατήθηκε μισό λίτρο λάδι στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής του Αγροτικού Μουσείου Άλσμιρ της Ολλανδίας .

Χρυσό αποδείχθηκε το ελαιόλαδο που παράγεται από υπεραιωνόβιες ελιές στην Ιεράπετρα, καθώς ποσότητα μισού λίτρου δημοπρατήθηκε στην αστρονομική τιμή των 510 ευρώ, στα πλαίσια εορτασμού του Αγροτικού Μουσείου του Άλσμιρ στην Ολλανδία.

Το πολιτισμικό αυτό κέντρο αποτελεί φορέα διατήρησης και εξέλιξης της αγροτικής και θερμοκηπιακής παραγωγής.  Οικονομικά, στηρίζεται από τις δωρεές Ολλανδών παραγωγών, κρατικών επιχορηγήσεων καθώς και την ετήσια δημοπρασία προιόντων, η οποία φέτος έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου.

Ο συνεταιρισμός «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» συμμετείχε στην δημοπρασία, προσφέροντας μια συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου. Η ιδιαιτερότητα του προϊόντος έγκειται στο ότι το λάδι προέρχεται από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας.

Η συλλεκτική συσκευασία τέθηκε ενώπιον των πλειοδοτών και μετά την περιγραφή του παρουσιαστή μπήκε στη διαδικασία της πλειοδοσίας φτάνοντας το μέγιστο προσφερόμενο ποσόν της βραδιάς, τα 510.00 ευρώ!. Το γεγονός αυτό συγκίνησε ιδιαίτερα τους οργανωτές καθώς και τους παραβρισκόμενους.

Σε δημοσίευμά της , η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΕΠΤΑΣΤΙΚΟΣ» ανέφερε: «Σαν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» θεωρήσαμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε αυτή τη γιορτή σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ολλανδό Παύλο Κούπερ που έφερε την άνθηση της θερμοκηπιακής αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας, προσφέροντας μια συλλεκτική συσκευασία ελαιολάδου από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα του τόπου μας, με σειριακό αριθμό 2018 148/350.»

Πηγή: Ert, Creta Live